Gerben Sloothaak is Ondernemer van het Jaar 2023

14 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Gerben Sloothaak, de oprichter en directeur van MGciviel, is door een vakjury verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2023.

De verkiezing is een initiatief van Jong Management. De aan VNO-NCW gelieerde vereniging richt zich op jonge ondernemers, directeuren en managers tot 42 jaar binnen marktgerichte ondernemingen en organisaties. Jong Management telt ongeveer 800 leden.

Winnaar Gerben Sloothaak is oprichter en directeur van MGciviel (dat per 10 mei wordt omgedoopt tot Missie3) en DeepTenders. MGciviel adviseert (semi-)overheden op het gebied van contractmanagement, projectbeheersing en omgevingsmanagement. Deep Tenders werkt met behulp van een zelfontwikkeld tenderproces samen met (infra)bouwbedrijven en ingenieursbureaus aan het schrijven van tenders en aanbestedingen.

Gerben Sloothaak Ondernemer van het Jaar 2023

“Wij zijn een bureau met korte lijnen, een nuchtere hands-on mentaliteit en vooral betrokken bij ons werk en de klant. Dit helpt de klant bij de beheersing van zijn projecten op de aspecten tijd, geld, organisatie en kwaliteit op een effectieve manier”, aldus Sloothaak. “Uitdagingen maken ons werk juist leuk en dat stralen wij ook uit.”

Die uitstraling bereikte ook de jury van de Ondernemer van het Jaar-verkiezing. In de finale versloeg hij zijn drie medefinalisten Frank Koreman, Yuri Steinbuch en Karsten Nilsen.

“Gerben overtuigde de jury door zijn vastberadenheid in zijn keuzes als ondernemer en zijn nuchtere bravoure in een sector die niet bekend staat om zijn innovaties”, laat Daniël de Jong weten, vicevoorzitter van Jong Management. “Het laten excelleren van zijn eigen mensen, ook op lange termijn, in een heel open cultuur gaat voor het maken van winst en dat tekent zijn ondernemerswijze.”

“Wat Gerben de afgelopen jaren heeft neer weten te zetten is met recht indrukwekkend te noemen”, voegt Ingrid Thijssen toe, voorzitter van VNO-NCW. “Hoewel misschien nog relatief klein in omvang, is het nu al een gerenommeerde partij in de Nederlandse infrasector. Hij laat zien hoe je als ondernemer met een duidelijke visie en aanpak het verschil kan maken. De titel ‘Ondernemer van het Jaar’ komt hem dan ook meer dan toe.”

Sloothaak neemt de titel over van Iris van Ravenswaaij van Movexx, die er vorig jaar vandoor ging met de prijs.

Ondernemer van het Jaar 2023 werd mede mogelijk gemaakt door organisatieadviesbureau House of Performance en advocatenkantoor Van Benthem & Keulen.