Schaekel & Partners en LTP gaan samenwerking aan

22 mei 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd

HRM bureau LTP en interimbureau Schaekel & Partners hebben de handen ineen geslagen. Als onderdeel van het partnership zal LTP zijn assessment tools integreren binnen het ‘Future Fit Programma’ van Schaekel & Partners. Door de bundeling van krachten kunnen de partners volgens eigen zeggen organisaties beter ondersteunen bij de transitie naar goed werkgeverschap.

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Een van de belangrijkste trends is de ontwikkeling richting meer (zelfstandig) ondernemerschap. Als gevolg hiervan is het aantal zelfstandige professionals in ons land explosief gestegen – Nederland telt anno 2015 zo’n miljoen ZP’ers, zo’n 81% meer dan tien jaar geleden – en de traditionele scheiding tussen interim- en vaste medewerkers vervaagt steeds verder. Ook de vraag naar talent is onderhevig aan verandering, door onder meer het toenemende belang van nieuwe capaciteiten en vaardigheden. De opkomst van digitalisering en nieuwe technologieën doen verder de vraag naar digitale vaardigheden toenemen, waardoor ook nieuwe eigenschappen nodig zijn voor managementfuncties.

Arbeidsmarkt volop in beweging

Ook de demografische samenstelling van de arbeidsmarkt is sterk aan het veranderen. In tijden van economische welvaart leidt dit tot de welbekende ‘war for talent’. Een recente analyse van The Boston Consulting Group toonde aan dat de wereldwijde mismatch tussen vraag en aanbod van talent zal leiden tot een enorme economische last, die oploopt tot in de biljoenen. Hoewel Nederland in 2020 nog niet in de ‘gevarenzone’ komt, zal een talententekort vanaf 2030 ook in ons land een rem op de economische ontwikkeling zetten.

Partnership Schaekel & Partners en LTP
Voor werkgevers draait het winnen van deze talentenjacht om een belangrijk punt: goed werkgeverschap. Bedrijven die er in slagen hun werknemers uit te dagen, te respecteren en goed te belonen zullen uiteindelijk boven hun concurrenten uitsteken, zeggen experts uit het vakgebied. Ondanks het belang van goed werkgeverschap, blijven bestuurders en HR Managers echter moeite houden met de uitvoering ervan. Om bedrijven te helpen met het begrijpen en implementeren van goed werkgeverschap, hebben Schaekel & Partners en LTP besloten hun krachten te bundelen. Schaekel & Partners is een succesvol Werving & Selectie- en interimbureau dat zich specialiseert in het werven van kandidaten voor management- en directiefuncties. LTP is een van de grootste assessment- en HR bureaus van Nederland, met een sterke reputatie – vorig jaar werd LTP door managers erkend als beste HR bureau van ons land.

LTP - Business Psychologists

Future Fit Programma
Samen hebben de twee partners een programma ontwikkeld rondom toekomstige en duurzame inzetbaarheid van managers en professionals, getiteld ‘Future Fit Programma’. Charles de Monchy, partner bij Schaekel & Partners, en voormalig Managing Director van consultancykantoor BearingPoint Nederland, licht toe: “Het programma stelt professionals in staat keuzes te maken voor hun toekomstige carrièrestap, in samenwerking met de werkgever. Uniek hierbij is de combinatie van inzicht in persoonlijke competenties met een concreet beeld én toetsing in het veld.” Dit resulteert volgens De Monchy in een “duidelijke richting voor de volgende carrièrestap”, ondersteund door een concreet actieplan. “Een document waarmee de werkgever én de medewerker helderheid hebben over elkaars verwachtingen en waarmee ook voldaan wordt aan de vereisten van Goed Werkgeverschap.” 

Jan Kwint, sinds begin dit jaar algemeen directeur van LTP, voegt toe: “Goed werkgeverschap anno 2015 vraagt om optimale ondersteuning van medewerkers bij het vergroten van hun duurzame inzetbaarheid. In de ideale wereld is dit onderwerp van gesprek vanaf het moment dat iemand aan boord is. En zorgt de werkgever ervoor dat de medewerker zich voortdurend blijft ontwikkelen. Het Future Fit Programma ondersteunt werkgevers hierin.”

Charles de Monchy | Jan Kwint | Piet Hein de Sonnaville

De krachtenbundeling zal volgens Piet Hein de Sonnaville, partner bij Schaekel & Partners, niet alleen de HRprestaties van bestaande werknemers ten goede komen, maar ook waarde toevoegen aan het werving & selectieproces. “Een goede match op persoonlijkheid en competenties wordt steeds belangrijker”, zegt De Sonnaville. Door de assessment-expertise van LTP te gebruiken en deze vooraf toe te passen, kunnen bedrijven het matchingproces van kandidaten verbeteren, wat onder de streep leidt tot minder verloop en een duurzamer, meer toegewijd personeelsbestand.

Co-creatie
Het partnership tussen Schaekel & Partners en LTP past binnen een bredere ontwikkeling in de adviesbranche, waarbij specialisten hun expertise en aanbod samenvoegen om nieuwe proposities met een hogere toegevoegde waarde te creëren. Er zijn ontelbare voorbeelden: vorige week sloot Conclusion een partnership met Axis Communication en Visualize om zijn retaildiensten een boost te geven, Dicitas Consulting ging een partnership aan met Thunderhead om zijn customer engagement dienstverlening te verbeteren, en Verizon en Deloitte sloten een samenwerking op het gebied van cybersecurity. Zie de Partnerships rubriek voor een overzicht van alle samenwerkingsverbanden.