Jan Kwint nieuwe topman van HR adviesbureau LTP

07 januari 2015 Consultancy.nl

Jan Kwint is onlangs aangesteld als de nieuwe Algemeen Directeur van HR-adviesbureau LTP. De voormalig PA Consulting Group partner, die de afgelopen twee jaar al directielid was bij LTP, heeft het roer overgenomen van Arjan Eleveld, die meer dan 16 jaar leiding gaf aan de dienstverlener.

Jan Kwint heeft 25 jaar ervaring binnen de consultancywereld. Hij begon zijn loopbaan in 1988 bij Procter & Gamble, na zijn MSc. behaald te hebben in Occupational Psychology aan de Universiteit van Tilburg. Na zo’n twee jaar bij de levensmiddelenproducent maakte Kwint de overstap naar de adviesbranche, en ging hij aan de slag bij het destijds nog geheten Price Waterhouse Coopers (tegenwoordig PwC). Medio 1993 verruilde hij het Big Four kantoor voor PA Consulting Group, een van oorsprong Brits management consultancybureau, waar hij uiteindelijk zeven jaar werkzaam bleef. Bij PA Consulting was Kwint in zijn laatste rol partner, en opereerde hij vanuit PA’s kantoren in onder meer Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Jan Kwint en Arjan Eleveld

In 2000 besloot Kwint samen met PA Consulting collega Rob Feltham een eigen HR-adviesbureau op te richten: Cubiks, inmiddels een gevestigde naam binnen het HR-landschap met kantoren in 24 landen wereldwijd. Na jarenlang vanuit de UK richting te hebben gegeven aan de groeiambities van Cubiks trok Kwint zich eind 2011 terug bij het adviesbedrijf om zich in Nederland te verbinden aan LTP, waar hij destijds werd aangesteld als lid van de raad van bestuur. Na circa drie jaar neemt Kwint nu het stokje over van Arjan Eleveld, die ruim zestien jaar leiding gaf aan LTP, en zich nu volledig gaat toeleggen op het onlangs opgerichte Jonathan Warner*.

Aan Kwint de taak om de nieuwe strategie van LTP tot uitvoering te brengen. Het bureau wil de komende jaren vanuit zijn core business uitgroeien tot de marktleider op het gebied van assessment, en persoonlijke en teamontwikkeling. Daarnaast wil het zijn online activiteiten verder verbreden en internationaliseren. Kwint ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “LTP onderscheidt zich door de combinatie van de advieskracht van bedrijfspsychologen en de innovatiekracht van psychometrici en ontwikkelaars. Die combinatie zorgt er onder meer voor dat we in eigen huis online assessments en business games ontwikkelen en data-analyses voor klanten kunnen doen.”

LTP - Business Psychologists

LTP is gespecialiseerd in leiderschapsassessment en online assessmentoplossingen. Het bureau heeft 120 professionals in dienst, werkzaam vanuit vijf kantoren in Nederland. Het partnernetwerk van LTP spreidt zich uit over 15 landen. Eind 2014 werd LTP nog door zakenblad Management Team uitgeroepen tot het beste Human Resource adviesbureau van Nederland (gedeelde #1 plek met Leeuwendaal). Bij het onderzoek waren meer dan 600 managers betrokken die de afgelopen jaren een adviesbureau ingehuurd hebben.

* In november vorig jaar besloot LTP om zijn dienstverlening op het gebied van leiderschap en bestuur onder te brengen in een nieuw bedrijf: Jonathan Warner. Het bedrijf wordt geleid door Arjan Eleveld, die ook meerderheidsaandeelhouder is.

Nieuws

Meer nieuws over