Charles de Monchy nieuwe Managing Director BearingPoint

01 februari 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Charles de Monchy is benoemd tot Managing Director van BearingPoint Nederland. Hij volgt Pim Roest op, die eind vorig jaar werd benoemd tot partner bij Big4 kantoor PwCMet De Monchy aan het roer heeft BearingPoint de ambitie om haar consulting activiteiten in Nederland flink uit te bouwen.

De ervaren adviseur is de afgelopen 20 jaar actief geweest bij Capgemini. Hij startte als Business Consultant en groeide vervolgens uit tot General Manager van de Nederlandse consultingdivisie. In zijn laatste functie was De Monchy lid van het Global Executive Committee van Capgemini Consulting

“Bearingpoint heeft de ambitie een internationale speler te zijn die bedrijven helpt  zich aan te passen aan de nieuwe economische werkelijkheid. In onze optiek staan daarbij drie begrippen centraal: transparantie, globalisering en duurzaamheid. Om deze nieuwe werkelijkheid te realiseren, zijn veel bedrijven genoodzaakt te transformeren. Onze Management & Technology consultants begeleiden dit transformatieproces door ICT, organisatie en advies met elkaar te verbinden. Het is mijn persoonlijke doel dit proces binnen BearingPoint stevig aan te jagen" aldus Charles De Monchy.

Charles de Monchy - Managing Director BearingPoint

Lokaal sterk door internationale samenwerking

BearingPoint kent binnen Europa een partnerstructuur en is behalve in Nederland in veertien Europese landen actief, waaronder Duitsland en Frankrijk. De Monchy: “Wij zijn een Europees georiënteerd bedrijf dat grensoverschrijdend werkt. Dat is mogelijk door onze platte organisatiestructuur. Daardoor is BearingPoint van nature in staat internationale ervaring en kennis ‘grenzeloos’ op problemen in te zetten. De internationale inzet van professionals en oplossingen is ook een belangrijke aanjager van de groei die we gaan realiseren met onze Nederlandse praktijk".

"Met name op het terrein van Telecom, Utility, Consumer Products, Automotive en Financial Services zien wij veel kansen op de Nederlandse markt; hier is de behoefte aan transformatie ook in het bijzonder aanwezig. Juist in deze segmenten beschikken wij over veel ervaring. Ik heb dan ook ontzettend veel zin met deze missie aan de slag te gaan binnen BearingPoint. En ik ben ervan overtuigd dat we met ons hoogwaardige team grote impact gaan maken".