Verizon en Deloitte bundelen hun Cyber Risk services

05 mei 2015 Consultancy.nl

Deloitte's Cyber Risk Services praktijk heeft een strategische alliantie gesloten met Verizon, een van de wereldwijde leiders op het gebied van breedband en draadloze communicatiediensten. Als onderdeel van de overeenkomst zullen de bureaus hun diensten en oplossingen op het gebied van cyber security en risk management bundelen om zo een verbreding en verdieping van hun gezamenlijke proposities naar bedrijven en overheden te verwezenlijken.

Met de toenemende overgang naar online en digitale communicatiekanalen en disruptieve technologische trends – zoals het Internet of Things – die op het punt staan door te breken, nemen de risico’s en mogelijke impact van cybercrime sterk toe. Voor bedrijven en overheden is de boodschap duidelijk: ze moeten zich bewapenen op het digitale front tegen de constante en groeiende bedreigingen van cyber criminelen.

Verizon en Deloitte bundelen Cyber Risk services

Om bedrijven te ondersteunen in hun strijd tegen cybercrime hebben zakelijke dienstverlener Deloitte en Verizon de krachten gebundeld. Samen bieden zij een “krachtige geïntegreerde bedrijfs- en technologische oplossing die bedrijven in staat stelt om zich adequaat voor te bereiden op en om de gehele levenscyclus van een cyber incident te managen”, aldus Ed Powers van Deloitte US. Het Big 4 kantoor levert cyber risk adviesdiensten op het vlak van onder meer governance, strategie, bedrijfsvoering, risk en compliance en ICT. Verizon zal op zijn beurt, via zijn Enterprise Solutions afdeling, voorzien in een verzameling van computer forensics, incident beantwoording en onderzoeksdiensten.

“Aangezien het cybersecurity landschap geduchter wordt stelt deze alliantie ondernemingen beter in staat om zich voor te bereiden op de huidige realiteit”, stelt Mike Denning, Vice President global security van Verizon Enterprise Solutions. “Wij zien in dat bedrijven niet een mindset moeten hebben van of een inbraak bij hun plaatsvindt, maar wanneer. Met onze gecombineerde vaardigheden bereiden wij ondernemingen beter voor om een cyberaanval te weerstaan zowel voor als na het doorbreken.”

De overeenkomst tussen de twee giganten werd gesloten in de Verenigde Staten en zal zich voornamelijk richten op Noord-Amerikaanse klanten. Als het een succes blijkt beogen de partijen om de alliantie verder uit te rollen naar andere belangrijke markten, waaronder Nederland.

Cyber-risk management kader
Een paar maanden geleden werkten Deloitte’s Cyber Risk Services praktijk samen met het World Economic Forum om een nieuw, baanbrekend cyber-risk management raamwerk te ontwikkelen.

Nieuws