30 beste kleine werkgevers van Nederland volgens NRC

15 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

NRC Carrière heeft zijn ‘Beste Werkgever onderzoek 2015/2016’ uitgebracht. Naast een ranking voor grote organisaties werd ook het Nieuwe Helden Onderzoek uitgevoerd, een onderzoek voor kleinere werkgevers, waarin het innovatieve vermogen werd beoordeeld en in hoeverre deze werkgevers de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers stimuleren. De top drie bestaat uit Springest, Kabisa en GlobalOrange, vanuit de adviesbranche hebben diverse adviesbureaus een plek veroverd, waaronder Veneficus, Vintura, Novius, Solid Professionals, UNC Plus Delta .

NRC Carrière, het arbeidsmarktplatform van NRC Media heeft voor de vierde keer op rij – in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau SatisAction – het Beste Werkgeversonderzoek en het Nieuwe Helden Onderzoek doorgevoerd. Het onderzoek naar goed werkgeverschap onder hoogopgeleiden biedt inzichten in de tevredenheid van werknemers van organisaties en vergelijkt de arbeidsvoorwaarden van deze organisaties met elkaar.

Het ‘Nieuwe Helden Onderzoek’ richt zich op kleinere werkgevers (20-75 medewerkers) en kijkt naar de mate waarin organisaties innovatief zijn en een stimulans bieden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers. Een overzicht van de top 10 Nieuwe Helden:

Top-30 Nieuwe Helden 2015-2016

In de top 10 van de ranglijst staat bovenaan (net als vorig jaar): Springest (#1), een opleidingsvergelijkingssite uit Amsterdam, gevolgd door Kabisa (#2), een ontwikkelaar van webapplicaties en mobiele applicaties met kantoren in Weert en Amsterdam, en GlobalOrange (#3), een softwareontwikkelaar uit Amsterdam. Verdere noteringen zijn er voor de Groningse telecomaanbieder Voys (#4); het Utrechtse internetbureau Evident (#5); XSARUS (#6), een website- en webapplicatie-ontwikkelaar uit Middelharnis; HiiL (#7), een juridische kennisinstelling uit Den Haag; Netwerven (#8) een Amsterdams bureau gericht op employer branding, online marketing en recruitment; en Pieterman (#10), een trainingsbureau uit Breda.

Dit jaar zijn er ook diverse boutique adviesspelers te vinden in de NRC Nieuwe Helden top 30. Hoogstgenoteerde adviesbureau is op #9 Veneficus, een onderzoeks- en adviesbureau uit Rotterdam, bestaande uit econometristen die zich onder meer richten op data-analyse voor klanten binnen vier markten: Maritiem, Retail & FMCG, Verzekeraars en Zorg & Welzijn. Tot de klantenkring van Veneficus behoren grote spelers als Nationale Nederlanden, Unilever en Baker & McKenzie. Op #12 staat zorg- en life sciences adviesbureau Vintura genoteerd, dat dit jaar zijn vijftienjarig bestaan vierde en in 2015 bovendien behoort tot de groep FD Gazellen, de lijst met de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Een plek lager (#13) is organisatieadviesbureau Novius te vinden, dat onlangs een business consultancy trainee programma lanceerde om nieuw talent aan te trekken.

Top 30 Nieuwe helden - 11 tot 30

Op plek #14 heeft ook Solid Professionals een plek weten te veroveren. Het consultancybureau uit Utrecht, dat organisaties uit onder meer de financiële sector helpt met vraagstukken rondom finance en risk management, was eerder dit jaar een van de kanshebbers tijdens de Port4Growth High Growth Awards

Op #22 staat Viisi, een financieel adviesbureau dat gespecialiseerd is in hypotheekadvies voor hoogopgeleiden, met kantoren in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Chiever, een Amsterdams merken- en juridisch adviesbureau, staat op plek #28. De top 30 beste werkgevers wordt afgesloten door het snel groeiende trainings- en consultancybureau UNC Plus Delta, dat dit jaar – net als Vintura en Viisi – wederom behoort tot de groep FD Gazellen*.

* Het bureau uit Amstelveen werd voor het derde jaar op rij genomineerd, dit jaar zelfs met twee nominaties: aan de ene kant met zijn bedrijf dat de onderwijsbranche bedient (Plus Delta Onderwijs) en daarnaast met zijn praktijk die trainingen aanbiedt (UNC Plus Delta Opleidingen).