Vintura viert 15-jarig bestaan in Paleis Soestdijk

03 november 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Life sciences- en zorgadviesbureau Vintura viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan en zal in november in Paleis Soestdijk een speciaal jubileumevenement organiseren getiteld ‘The Future of Healthcare’. Naast enkele keynotesprekers staat het programma in het teken van het jubileum van het bureau, dat zijn goede relaties heeft uitgenodigd om deze mijlpaal met hen te vieren.

Vintura werd in 2000 opgericht door Gerard Klop, een ervaren consultant die daarvoor jarenlange ervaring had opgedaan bij een Big Four kantoor. Sinds 2007 ligt de focus van Vintura volledig op de sectoren Life Sciences en de Gezondheidszorg. Tot de klantenkring van het bureau behoren onder meer namen als Sanofi, AbbVie, Genzyme, Johnson & Johnson, UMC Utrecht, Bronovo en Radboud UMC.

Vintura Werken bij

Met een team van inmiddels 23 professionals heeft Vintura de afgelopen jaren een sterke groei weten door te maken en ook anno 2015 laat het bureau goede resultaten zien. Allereerst krijgt Vintura veel erkenning van zijn klanten – het bureau haalt enerzijds hoge klanttevredenheidsscores die klanten hen geven voor onder meer de behaalde resultaten, project management en adviesstijl. Anderzijds boekt het bureau ook financieel solide resultaten – vorig jaar ontving het bureau de ‘Financial Healthy Award’, een prijs uitgereikt door Graydon aan organisaties die financieel gezond zijn.

Ieder jaar organiseert Vintura een zorg- en life sciences evenement, waar senior management uit de sectoren Life Sciences en Zorg bijeenkomen om samen met elkaar de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen, met elkaar te leren en samen te werken. Ook tijdens de afgelopen editie in 2014 waren er weer tal van professionals aanwezig, waaronder ziekenhuisbestuurders, artsen, patiëntenorganisaties, vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie, en producenten van medische apparatuur. Op 28 november 2014 werd het Life Sciences Event voor de derde keer gehouden, met als centraal thema: ‘Healthcare, our care to improve it and keep it affordable!’

Ook in 2015 zal het jaarlijkse evenement van Vintura plaatsvinden en heeft deze editie bovendien een feestelijk tintje. Vintura bestaat dit jaar namelijk vijftien jaar en het bureau wil deze mijlpaal samen met zijn relaties vieren tijdens een jubileumevenement in Paleis Soestdijk, op 5 november.

Paleis Soestdijk Vintura

Opnieuw staat het evenement in het teken van een centraal thema, dit keer getiteld: ‘The Future of Healthcare’. Hiertoe zijn ook twee keynote sprekers uitgenodigd om een inhoudelijke bijdrage te leveren. Bertalan Mesko* en André Rouvoet** zullen beiden hun visie delen met de aanwezigen, die in het kader van het vijtienjarig bestaan van Vintura tevens worden getrakteerd op een speciale act, een borrel en een diner. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een tour door Paleis Soestdijk.

* Bertalan Mesko is een medisch futurist en geniet bekendheid over de hele wereld. Mesko voorspelt toekomstige trends op het raakvlak van de gezondheidszorg en technologie. Hij is consultant voor farmaceutische bedrijven en bedrijven in de medische technologie. Bertalan Mesko is tevens managing director en oprichter van Webicina.com en auteur van ‘The Guide to the Future of Medicine’.

** André Rouvoet zal zijn visie op de veranderende rol van zorgverzekeraars delen en de impact die ze hebben op ziekenhuizen en de farmaceutische industrie. Rouvoet is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en streeft naar kwaliteitsverbetering en kostenvermindering in de zorgsector. Tussen 2007 and 2010 was André Rouvoet Minister van Jeugd en Gezin en afgevaardigd premier van Nederland.