Terugblik op 3e Vintura Annual Life Sciences Event

21 januari 2015 Consultancy.nl

Eind vorig jaar organiseerde Vintura zijn jaarlijkse Life Sciences Event, dat werd gehouden in het Hilton Hotel in Amsterdam. Het adviesbureau uit Baarn, dat gespecialiseerd is in Life Sciences, blikt kort terug op het geslaagde evenement dat ditmaal als thema had: ‘Our Health, Our Care!'.

Ieder jaar brengt Vintura senior management uit de sectoren Life Sciences en Zorg bijeen in een omgeving om samen met elkaar de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen, met elkaar te leren en samen te werken. Ook tijdens de afgelopen editie waren er weer tal van professionals aanwezig, waaronder ziekenhuisbestuurders, artsen, patiëntenorganisaties, de farmaceutische industrie, en producenten van medische apparatuur. Op 28 november 2014 werd het jaarlijkse Life Sciences Event voor de derde keer gehouden, met als centrale thema: ‘Healthcare, our care to improve it and keep it affordable!’.

Zorglandschap verandert
Er gebeurt momenteel een hoop binnen het Nederlandse zorglandschap. Niet alleen zijn per 1 januari enkele decentralisaties doorgevoerd (Wmo, participatiewet en de transitie van jeugdzorg), maar ook de technologische toepassingen binnen de zorg ontwikkelen zich razendsnel. En dat de zorg alsmaar duurder lijkt te worden verrast ook niemand meer. Gerard Klop, partner bij Vintura, vat de huidige ontwikkelingen binnen het zorglandschap als volgt samen: “Binnen Life Sciences spelen een aantal grote macro-trends, waarbij de behoefte aan zorg en ook de vraag naar nieuwe innovatie meer en meer toeneemt, onder andere door de vergrijzing, waarbij er tegelijkertijd steeds minder middelen zijn om innovaties en vraag naar zorg te financieren. Daar ligt een enorme uitdaging voor de toekomst.”

Presentaties
In het kader van die bovenstaande ontwikkelingen gingen diverse sprekers tijdens het Vintura evenement in op enkele belangrijke en actuele thema’s binnen de zorg, waaronder: Ondernemerschap, Zelfzorg, Personalised Medicine en Nieuwe Technologieën. Om een indruk te geven van het evenement heeft Vintura enkele van die presentaties op hun website gezet. Het gaat om presentaties van Michiel Muller (Oprichter van Tango en Route Mobiel) – over ondernemerschap –, André Piso (Director Health & Local Government bij Microsoft Health) – over Zelfzorg –, Prof. dr. Emile Voest (Raad van Bestuur NKI/AvL) – over Personalised Medicine, en tenslotte Lucien Engelen (Director REshape Center for Innovation aan het Radboud UMC) – over nieuwe technologieën binnen de zorg.

Hoewel het nog even duurt zal ook eind van dit jaar het Annual Life Sciences Event voor de vierde keer worden georganiseerd. Het betreft dan een jubileumuitvoering, aangezien Vintura dan 15 jaar bestaat.

Nieuws