IJsselvliet start praktijk voor interimmanagement diensten

16 april 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau IJsselvliet heeft een praktijk gelanceerd voor interimmanagement. Willem Timmers is aan boord gehaald om de nieuwe tak op te bouwen. 

“Met mijn marktervaring in de detacheringswereld, zal ik zelf een extra dimensie toevoegen aan IJsselvliet, naast dat ik veel kan opsteken van de andere directieleden”, vertelt Timmers, die daarnaast ook jarenlange ervaring in de interimwereld met zich meebrengt naar het bureau uit Zwolle. 

Timmers heeft als business manager, interim professional en trainer veel ervaring opgedaan in de banken-, accountancy- en in adviessector. De afgelopen drie jaar werkte hij als business manager voor detacheerder DPA Professionals, waar hij eerder interimrollen zoals verandermanager, financieringscoach en accountmanager heeft mogen vervullen. Daarvoor, in zijn vroege loopbaan, heeft Timmers uiteenlopende leidinggevende rollen vervuld binnen Rabobank Groep.

IJsselvliet Interim Management

Bij IJsselvliet heeft Timmers, in de rol van directeur, de taak gekregen om het merk IJsselvliet Interim Management uit te bouwen onder opdrachtgevers en relaties, en het netwerk van interim managers en associés te vergroten. Gevraagd naar de motivatie van IJsselvliet om zich met de nieuwe praktijk in de interim markt te begeven, geeft IJsselvliet partner Hidde van der Wal aan: “Hiermee kunnen we opdrachtgevers nog beter van dienst zijn bij het implementeren van hun strategie.”

IJsselvliet start praktijk voor interimmanagement diensten

Opgericht in 2008, helpt IJsselvliet opdrachtgevers met strategieadvisering, finance & control, HR en procesoptimalisatie. Timmers: “Nu kunnen adviestrajecten versterkt worden door het aanleveren van een deskundige en ervaren interim manager die zorgdraagt voor borging en implementatie.” Naast dat de nieuwe praktijk een toegevoegde waarde biedt voor lopende opdrachten, levert de interimtak ook traditioneel interim management op gebieden van directievoering en bij de invulling van staffuncties voor finance & control, HRM en bedrijfsvoering. 

Onderscheidend vermogen

Gevraagd naar hoe de nieuwe praktijk zich in de interim markt denkt te kunnen onderscheiden, wijst de kersverse directeur op enkele aspecten. “Onze interim managers begrijpen het DNA en de uitdagingen van de klant, zetten hun ambities centraal en zorgen voor borging op de lange termijn”, aldus Timmers, die spreekt van “embedded interim managers”. Verder benadrukt hij de leverbetrouwbaarheid van en maatwerk door de interim managers, en hun focus op het realiseren van blijvende effecten, oftewel borging op de lange termijn. En ook financieel weet IJsselvliet zich te onderscheiden, door bijvoorbeeld dagdeeltarieven te hanteren, i.e. een vaste prijs per dagdeel, of door van tevoren een vast tarief te bepalen, op basis van een vooraf overeengekomen bestek, waarbij ook eventueel meerwerk gedefinieerd is.

Als onderdeel van zijn nieuwe rol binnen de interim management praktijk van IJsselvliet, heeft Timmers zitting genomen in de directie van het adviesbureau, dat naast hem verder bestaat uit Eric Moen, Bert Gadellaa, Hidde van der Wal en Frank Markerink. IJsselvliet schaart zich met de nieuwe praktijk naast diverse overige consultancybureaus die een eigen interimtak zijn gestart, vaak om het dienstenaanbod aan bestaande klanten uit te breiden en hen daarmee beter van dienst te kunnen zijn. Voorbeelden van bureaus met inmiddels een eigen interim management praktijk zijn onder andere House of Performance (geleid door de onlangs gepromoveerde Carien de Vries), JBR, geleid door Harm Tunteler en Improven. Ook diverse grotere bureaus, zoals BerenschotCapgemini en Twynstra Gudde beschikken over een aparte interimpraktijk.

Gerelateerd: IJsselvliet viert 10-jarig jubileum en richt groeipijlen op Midden- en Oost Nederland.