Robbin-Jan Haar verruilt Deloitte Consulting voor IJsselvliet

26 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IJsselvliet Strategie & Realisatie heeft een nieuwe consultant aangetrokken: Robbin-Jan Haar. De jonge adviseur heeft Deloitte verruild voor de specialist in strategieadvisering, finance & control, human resources en procesoptimalisatie. “Ik kijk er naar uit om mijn adviesreis bij IJsselvliet voort te zetten.”

Robbin-Jan Haar is een adviseur met enkele jaren aan consultancyervaring. De afgelopen jaren heeft hij grote nationale en internationale bedrijven geadviseerd in onder andere category management, account management, onderhandelen, procesoptimalisatie, projectmanagement en digitale transformatie.

Voorafgaande aan zijn nieuwe uitdaging bij IJsselvliet werkte Haar zo’n drieënhalf jaar bij Deloitte, waar hij actief was binnen de Strategy & Operations-tak. Daar hielp hij klanten uit verschillende sectoren met het oplossen van operationele vraagstukken, met een focus op supply management, sourcing en procurement. Zo hielp hij klanten onder meer bij het opstellen van account- en categoriestrategieën, het voorbereiden van leveranciersonderhandelingen, proces- en organisatieontwerp en met implementaties van systemen.

Robbin-Jan Haar, Consultant bij IJsselvliet

In een eerdere rol binnen de afdeling fungeerde hij als Business Analyst, na in 2017 als Risk Consultant te zijn gestart bij het accountancy- en advieskantoor. Dit nadat hij zijn bachelor in International Business Administration aan de UT in Enschede en een master in Supply Chain Management aan de RUG Groningen had afgerond.

Terugkijkend op zijn ervaringen bij Deloitte geeft Haar aan: “Al deze opdrachten hadden twee gemeenschappelijke delers: strategie en tempo. En dat geeft mij energie. Ik vind het fantastisch om mij in korte tijd een sector eigen te maken, nieuwe methoden te leren en de klant écht te snappen. Om vervolgens een verschil te kunnen maken met ideeën, structuur en creativiteit.”

Hij voegt toe: “Ik kan de afgelopen jaren alleen maar beschrijven als een geweldige periode met een steile leercurve, geweldige projecten bij geweldige klanten en vooral: een geweldig team.”

“De aansluiting bij IJsselvliet vormt voor mij de juiste stap om mijzelf en anderen te kunnen blijven ontwikkelen, door verschillende uitdagingen bij verschillende klanten aan te gaan…En, ik heb zin om weer te wonen en te werken in de regio waar ik vandaan kom.”

Opgericht in Zwolle in 2009 telt IJsselvliet Strategie & Realisatie inmiddels ruim twintig consultants, die naast vanuit Zwolle ook actief zijn vanuit kantoren in Amersfoort en Hengelo. Het bureau richt zich op diensten op het gebied van strategie, finance, bedrijfsvoering, human resources en verandermanagement.

Tot de klantenkring van IJsselvliet behoren bedrijven als Batavus, Enexis, Hemmink, NHL Stenden Hogeschool, Wadinco en Zorggroep Sint Maarten. Het adviesbureau voert ook een praktijk die zich in het bijzonder richt op familiebedrijven – IJsselvliet helpt deze bedrijven onder meer met bedrijfsopvolgingsvraagstukken. Ook beschikt het bureau over een interim management-praktijk
.