Marina Bosman verbindt zich als senior adviseur aan IJsselvliet

18 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marina Bosman is afgelopen maand gestart als Senior Adviseur bij IJsselvliet.

“Met een achtergrond in internationaal lijn-, programma- en projectmanagement heb ik de kennis en ervaring opgedaan die ik graag inzet voor bestaande en nieuwe klanten van IJsselvliet”, aldus Marina over haar nieuwe uitdaging.

Via een gezamenlijke relatie kruiste het pad van Marina met IJsselvliet Strategie & Realisatie en was een uitstekende match geboren: “Beide werkend vanuit een persoonlijke, professionele en gedegen aanpak, met een visie op samenwerking en innoveren als gemeenschappelijke deler, kunnen we met onze kennis, ervaring en creativiteit gaan vermenigvuldigen”, zo laat ze weten.

Marina Bosman, Senior Adviseur, IJsselvliet

Net als IJsselvliet liggen Marina’s wortels in Zwolle. Na enkele omzwervingen voor studie en werk in binnen- en buitenland (zo verbleef ze in Indonesië, Korea, Spanje en Engeland) besloot ze uiteindelijk weer terug te keren naar Zwolle, onder andere om een gezin te stichten.

Marina begon haar loopbaan als Marketing & Sales Manager bij The Walt Disney Company. Daarna volgde een carrière van ruim 25 jaar, waarin ze diverse operationele managementrollen heeft mogen vervullen en ruime ervaring opdeed in internationaal lijn-, programma- en projectmanagement.

Verder kan Marina bogen op uitgebreide nationale en internationale ervaring als consultant en interim manager, onder meer op het snijvlak van leiderschap, verandermanagement en innovaties. De afgelopen jaren heeft ze tal van familiebedrijven, middelgrote en corporate organisaties ondersteund bij veranderingsprocessen en hen begeleid bij de realisatie en borging daarvan.

Daarbij heeft ze opdrachtgevers bijgestaan over de hele cyclus: van operationeel management, HR-vraagstukken, businesstransformaties, verandermanagement en opvolgingsvraagstukken tot energietransities en nieuwe businessmodellen richting duurzaamheid en circulariteit.

“Mijn aanpak kenmerkt zich door analytisch en pragmatisch handelen”, aldus Marina. “Dus met de handen uit de mouwen, doortastend, met het eigen interne kompas aan en vanuit het vertrekpunt van de klant: verkennen en dan alignment en focus aanbrengen. Of het nu een opvolgingsvraagstuk, een fusie of een andere nieuwe strategie in relatie tot vernieuwing en samenwerking betreft.”

IJsselvliet werd opgericht in 2008 en telt vandaag de dag zo’n twintig adviseurs, actief vanuit kantoren in Zwolle en Hengelo. Het bureau richt zich op diensten op het gebied van strategie, finance, bedrijfsvoering, human resources en verandermanagement.