IJsselvliet levert strategisch advies aan MT van Verbruggen

10 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Verbruggen Palletizing Solutions heeft de afgelopen periode samen met adviesbureau IJsselvliet Strategie & Realisatie gewerkt aan de ontwikkeling van zijn nieuwe strategische plannen.

Met een fabriek in Emmeloord en vestigingen in de Verenigde Staten en Azië is Verbruggen Palletizing Solutions een van de grotere gespecialeerde bedrijven in ons land die palletiseermachines ontwikkelt. Zulke machines stapelen aan het einde van een productielijn zakken, dozen of andere verpakkingen op een pallet, en vormen een belangrijk onderdeel van de automatisering van de logistieke keten.

Volgende groeisprong

De drie directeur-eigenaren van Verbruggen – Erik Bruggink en de twee broers Maarten en Wouter Verbruggen – hebben de ambitie om met Verbruggen een “volgende groeisprong” te maken. Samen met adviseurs van IJsselvliet is gewerkt aan deze opgave.

IJsselvliet levert strategisch advies aan MT van Verbruggen

In verschillende strategische sessies is deze ambitie door beide samenwerkingspartners vormgegeven. Om te beginnen werden interviews afgenomen met de directeuren en leidinggevenden van Verbruggen, zodat iedereen afzonderlijk en vertrouwelijk zijn verhaal kon doen. Deze gesprekken gaven een duidelijk beeld over Verbruggen en de ambities van de verschillende MT-leden, en vormden de input voor de strategische sessies.

Uit deze sessies is een strategisch plan voor de komende drie jaren gerold, dat vervolgens samen met IJsselvliet verder in een uitvoeringsagenda is geconcretiseerd. Want, zoals bij iedere strategie, raakt de implementatie ervan zowel de organisatiestructuur en werkprocessen als de medewerkers. IJsselvliet heeft gedurende het project zorggedragen voor al deze facetten.

Vakkundig en inspirerend

Vanuit IJsselvliet waren Eric Moen en Desirée Westland betrokken bij het proces. “Wij hebben de ondersteuning van IJsselvliet als heel vakkundig en inspirerend ervaren. Doordat je merkt dat IJsselvliet jarenlange ervaring heeft, worden vanaf de start van het project alle stappen zeer professioneel en vakkundig opgepakt”, laten de drie directeur-eigenaren van Verbruggen weten.

De oprichters voegen toe: “Zij [Moen en Westland] vulden elkaar goed aan en keken goed naar wat Verbruggen nodig heeft. Eric vanuit de strategische en procesmatige kant en Desirée vanuit de familiaire en persoonlijke kant. Ze gaven steeds aan wat ze zagen… deze directheid wordt gewaardeerd en zorgt voor meer focus en eenduidigheid binnen de organisatie en tussen ons als aandeelhouders.”

IJsselvliet heeft Verbruggen ook geholpen bij een ander vraagstuk: de transitie van de eerste generatie directeur-eigenaar, Alex Verbruggen, naar een nieuw bestuur. Naast het begeleiden van de overdracht werkte de consultants aan het neerzetten van de nieuwe governance en verantwoordelijkheidslijnen.

Het resultaat? “Een duidelijke organisatiestructuur, waarmee de focus ligt op datgene waar we goed in zijn en resulterend in betere samenwerking en prestaties. Iedereen is in zijn kracht gezet, dat helpt de organisatie enorm en zorgt voor duidelijkheid”, besluiten Bruggink en de broers Verbruggen.