Werken bij IJsselvliet? Vier medewerkers aan het woord

12 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IJsselvliet groeit. Daarom zoekt het organisatieadviesbureau nieuwe consultants. Maar hoe is het om te werken voor het Zwolse kantoor? Vier medewerkers delen hun ervaringen.

Toen IJsselvliet vorig jaar zijn tiende verjaardag vierde, onthulde het partnerteam van het kantoor zijn strategie voor de komende jaren. Het team heeft de ambitie om vanuit de geboortegrond in Zwolle door te groeien naar Midden- en Oost-Nederland. IJsselvliet helpt ondernemers en DGA’s met een scala aan adviesdiensten, waaronder strategie, fusies & overnames, herstructureringen, finance & control, bedrijfsvoering, datamanagement en human resources. 

Momenteel bestaat het bureau uit iets meer dan twintig partners en consultants. Maar om de groeiambities te ondersteunen is het de bedoeling dat dit aantal snel gaat toenemen. HR-adviseur Jan Waardenburg vertelt wat hem zo aanspreekt aan werken binnen het team van IJsselvliet: “Het geeft je ervaring en persoonlijke ontwikkeling een enorme boost. Enerzijds doordat je op strategisch niveau voor veel verschillende opdrachtgevers werkt, maar vooral ook door de multidisciplinaire manier waarop we dit doen.” 

Dataconsultant Wendy Schutten herkent zich hierin: “In mijn dagelijkse werk als data-consultant help ik samen met collega’s verschillende bedrijven om middels het inzetten van data science te komen tot nieuwe, andere inzichten. Deze inzichten worden gebruikt bij het maken van strategische keuzes. Binnen IJsselvliet benaderen wij strategische vraagstukken vanuit verschillende disciplines: HR, processen, data science en finance. Het leuke hieraan is dat je als team het optimale resultaat kunt behalen en individueel jezelf blijft ontwikkelen binnen en buiten je vakgebied. Zo haal je het beste uit het bedrijf, het team en jezelf.”

Werken bij IJsselvliet? Vier medewerkers aan het woord

Zelfsturend leren

Managing partner Eric Moen legt uit dat deze persoonlijke ontwikkeling een belangrijk speerpunt is binnen IJsselvliet: “Daarvoor zijn we gezamenlijk verantwoordelijk, waarbij we werken vanuit de gedachte ‘zelfsturend leren’. Zelfsturend leren beschrijft het proces waarin alle IJsselvlieters het initiatief nemen – met of zonder hulp van anderen – bij het vaststellen van leerbehoeften, het formuleren van leerdoelen, het identificeren van menselijke of materiële leerbronnen, het kiezen en implementeren van geschikte leerstrategieën en het evalueren van de leeropbrengsten.”

Hij voegt toe dat ‘zelf’ hierbij zeker niet ‘alleen’ betekent: “Zelfsturend leren is een manier om iedereen binnen IJsselvliet in zijn of haar kracht te zetten en de intrinsieke motivatie aan te wakkeren. Om dit vervolgens te begeleiden en te coachen. Niet de taak, maar de medewerkers van IJsselvliet staan dus centraal. En uiteindelijk doen we het om te groeien, als professional én als IJsselvliet”, aldus Moen.

“Het leuke aan IJsselvliet is dat je de ruimte en het vertrouwen krijgt om deze ontwikkeling te maken, en je de kans krijgt om met gave bedrijven binnen regio Oost/Midden-Nederland te kunnen werken”, vult Schutten aan.

Met elkaar

Inge Arkes-Pothof benadrukt met name de variatie in het werk en de prettige samenwerking: “Werken bij IJsselvliet is ontzettend leuk omdat geen dag hetzelfde is. Met elkaar maken we IJsselvliet. Of je nou adviseur, directeur of binnendienstmedewerker bent, iedereen draagt bij aan het uitvoeren van de opdrachten en het realiseren van tevreden klanten”, aldus de backofficemedewerker.

“Veel optrekken met collega’s met een andere achtergrond, dat is heel verrijkend”, beaamt Waardenburg, “en niet alleen voor jezelf, overigens. Ook de klant profiteert daar echt van!”