AEF en Finace genomineerd voor Sport Advies Award

14 juni 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sport & Zaken heeft organisatie-adviesbureaus Andersson Elffers Felix en Finace genomineerd voor de Sport Advies Award 2012. De award, die voor de zevende keer wordt uitgereikt, wordt uitgereikt aan het bedrijf met het meest impactvolle advies aan een sportorganisatie. In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt op basis van stemmen van het publiek en de evaluatie van een jury.

In totaal zijn in het afgelopen jaar 51 adviestrajecten uitgevoerd. De overige drie genomineerden zijn ingenieursbureau Arcadis, communicatiebureau Hill & Knowlton Strategies en Nationale Nederlanden.

Adviestraject
De bedrijven hebben in het afgelopen jaar hun kennis en expertise, beschikbaar gesteld aan een Nederlandse sportorganisaties. Het traject, dat bestaat uit maximaal 20 dagdelen, wordt met gesloten beurzen uitgevoerd.

Genomineerde adviestrajecten

  • Andersson Elffers Felix hielp de Atletiekunie met een concurrentie- en stakeholdersanalyse voor het EK Atletiek 2016 bid (dat uiteindelijk is binnengehaald).
  • Arcadis heeft voor Olympisch Vuur 2028 een stappenplan Veiligheid ontwikkeld.
  • Dienstverlener Finace hielp Huis van de Wielersport, waarin de ToerFietsUnie en Wielrenunie zijn vertegenwoordigd, met een businessplan. Deze wielrenexperience zal in 2013 haar deuren openen voor publiek. Lees hier de volledige Finace case »
  • Hill + Knowlton Strategies begeleidde de Triathlon Bond bij het opstellen van een communicatie-strategie en het bepalen van kernboodschappen richting leden.
  • Nationale Nederlanden adviseerde het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij hoe ze het bedrijfsleven beter bij de vechtsport kunnen betrekken.

Sport & Zaken Award 2012
Boer & Croon partner in jury

De onafhankelijke jury bestaat dit jaar uit Eric Luijpers (NOC*NSF), Nicole Edelenbos (partner bij Boer & Croon Executive Managers) en Koen Breedveld (Mulier Instituut).

Sport & Zaken 2011 & 2010
Vorig jaar waren Ernst & Young (E&Y), AEF en Twynstra Gudde genomineerd voor Sport & Zaken award. E&Y haalde de finale maar verloor uiteindelijk van IMS de Gruijter Meijerink & Partners. In 2010 waren o.a. Atos Consulting, Boer & Croon en  Twynstra Gudde genomineerd – de 2010 Adviestrofee werd in de wacht gesleept door advocatenkantoor Marxman.

Zie ook de berichten:
- Zeven adviesbureaus verzorgen speeddates op OS2028 event
- AT Osborne verlengt samenwerking met Sport & Zaken in 2012

Over Sport & Zaken
Sport & Zaken is de matchmaker tussen sport en bedrijfsleven. Ruim 300 bedrijven hebben zich aangesloten bij Sport & Zaken, waaronder 19 adviesbureaus:  Berenschot, Hiemstra & De Vries, HSH Consultants, IBM, Atos Consulting, Capgemini, Galan Groep, Ernst & Young, &samhoud, Aon, Twynstra Gudde, Boer & Croon, Finace, ICS Adviseurs, Van de Bunt Adviseurs, AT Osborne, KPMG en AEF.