IMS wint Sport & Zaken Advies Trofee en E&Y tweede

04 november 2011 Sport & Zaken
Profiel
Meer nieuws over

IMS de Gruijter Meijerink & Partners heeft de de Sport & Zaken Advies Trofee 2011 gewonnen. IMS won met haar adviestraject voor de Utrechtse studentenroeivereniging Orca. De Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de organisatie die het afgelopen jaar het meest impactvolle adviestraject in de sport begeleidde. De winnaar werd bepaald door de stem van 100 aanwezige gasten en vier juryleden tijdens de Sport & Zaken relatiedag op 3 november.

Dit jaar waren adviesbureaus Ernst & Young (finalist), Andersson Ellfers Felix, Twynstra Gudde, IMS de gruijter meijerink & partners en advocatenkantoor Smithuijsen Winter & de Vries genomineerd. Bekijk het nieuwsbericht Nominaties & Zaken Advies Trofee 2011 voor meer informatie.

Vorig jaar won Marxman advocaten met een adviesopdracht voor de KNKF.

Strategisch communicatieplan

IMS hielp Orca met een strategisch communicatieplan voor de werving van nieuwe roeitalenten: de studentenroeivereniging kreeg te weinig aanmeldingen binnen van echte talenten. Die zijn hard nodig voor het behalen van Orca’s doelstelling om in 2016 structureel in de top 3 van alle eerstejaarsklassementen te eindigen.

De wervingsstrategie die Bart Struwe samen met het bestuur van Orca ontwikkelde, had resultaat: ‘Tijdens de lente introductiedagen dit afgelopen jaar werden voor het eerst meer mannen dan vrouwen lid van Orca, dat is uniek. Die trend zette deze zomer door en we kregen veel meer aanmeldingen van sterke, lange mannen. Wat we willen, is alle eerstejaars klassementen winnen, en als je ziet dat vanaf vorig jaar al de eerstejaars Achten selecties met 50% zijn gestegen, dan heeft het traject echt goed gewerkt’, aldus Lieveke Peeters, bestuursvoorzitter Orca.

‘Deze case is een goed voorbeeld van een uitdaging waar veel sportorganisaties mee worstelen. Bart keek niet alleen naar het probleem, maar ook naar de aard en samenstelling van de organisatie. Het advies kon daardoor door Orca zelf goed opgevolgd worden, wat heeft geleid tot een duurzaam resultaat’, zegt juryvoorzitter Sjoerd Hamburger.

Tweede finalist: E&Y
Ernst & Young was de andere finalist: Bas Schulten hielp de Zwembond succesvol met een financieel rekenmodel voor het nieuwe zwembadconcept 2521 Gewoon Zwemmen.

Zie hier voor een overzicht van adviesbreaus dat Sport & Zaken ondersteunt.

Sport & Zaken: 50 Adviestrajecten per jaar

Sport & Zaken helpt met haar programma advies sportbonden, - verenigingen en maatschappelijke sportorganisaties hun ambities te realiseren door ze kosteloos te koppelen aan adviseurs uit het bedrijfsleven. Hiermee draagt Advies bij aan de algemene missie van Sport & Zaken om de sportsector in Nederland duurzaam te versterken, met de kracht van het bedrijfsleven. Per jaar worden er zo'n 50 adviestrajecten uitgevoerd.

Sport en Zaken - IMS