Advocatenkantoor Marxman wint Adviestrofee 2010

26 oktober 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Met haar succesvolle adviestraject voor de Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitness Federatie (KNKF) heeft Marxman advocaten de Advies Trofee 2010 in de wacht gesleept. Marxman hielp de KNKF met de ontwikkeling van een keurreglement voor verenigingen: het Fight Right Keurreglement. De trofee is door juryvoorzitter Erben Wennemars uitgereitk aan Hans Moltmaker van Marxman advocaten.

Er waren zes adviesbureaus genomineerd:

Atos Consulting - Holland Surfing Association
Boer & Croon Intermaat - Almeerse Schaats vereniging
Marxman Advocaten - Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitness Federatie
TVM - KNBLO-NL
Twynstra Gudde - Nederlandse Politie Sportbond
VolkerWessels - Tennisvereniging Bakkershaag

Lees hier meer over de nominaties Sport & Zaken Adviestrofee 2010

Jury oordeel

De jury had een aantal redenen om  Marxman als winnaar aan te wijzen;

  • De maatschappelijke relevantie bij dit traject kwam duidelijk naar voren.
  • Het is niet makkelijk om voor een breed scala van vechtsporten 1 reglement op te stellen en zo dus invloed uit te oefenen op verschillende takken van sport. Marxman heeft de regels zo op kunnen stellen dat er een werkbaar en praktisch document is gerealiseerd, waarmee ook op lange termijn mee gewerkt kan worden.
  • Uit de bevlogen presentatie op de genomineerdendag werd duidelijk dat er vanuit beide partijen met veel passie aan het traject is gewerkt.

Fight Right Keurmerk

Het Fight Right Keurmerk (FRK) kan worden toegekend aan verenigingen en sportscholen voor vechtsportactiviteiten die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van pedagogisch en didactisch gehalte, sociale en fysieke veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid. Het is de bedoeling dat de vechtsportverenigingen met een FRK zich kwaliteitsvol kunnen onderscheiden en gezien kunnen worden als een veilige en pedagogische vechtsportomgeving.

Aan de hand van het concept keurinstrument en de terugkoppelingen met de KNKF heeft Marxman Advocaten binnen zes weken een definitieve versie van het keurreglement opgesteld.