Tilburgse studenten maken kennis met consultancykantoren

14 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 6 t/m 23 april is het tijd voor de 2021-editie van de jaarlijkse Economic Business Weeks Tilburg (EBT). Ruim drie weken lang kunnen studenten aan Tilburg University in verschillende programmaonderdelen kennismaken met tal van bedrijven, waaronder ook verschillende leidende (strategy) consultancykantoren.

De EBT is een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University, en biedt studenten een unieke kans zich te oriënteren op hun toekomstige carrière. Denk daarbij aan het vinden van een stage of het vergaren van kennis over mogelijke toekomstige werkgevers. De groep deelnemende studenten komt van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) en de Tilburg University School of Social and Behavioral Sciences.

Jaarlijks komen op de verschillende programmaonderdelen van het event zo’n 1.500 studenten af. Zij krijgen een rijk programma gepresenteerd, vol met bedrijfspresentaties, workshops, cases, cv-checks, high teas, lunches en diners, die door de deelnemende organisaties zullen worden verzorgd. Door de coronapandemie kan het zijn dat sommige evenementen tijdens de komende editie virtueel zullen worden ingestoken.

Tilburgse studenten maken kennis met consultancykantorenKennismaken met (strategy) consultancybureaus

Ieder jaar maken veel spelers uit de adviesbranche hun opwachting tijdens het evenement, waaronder de grote strategy consultancykantoren, de Big Four-accountancy- en adviesbureaus en diverse grote en kleinere adviesorganisaties. Zij nemen deel deel aan één of meerdere van de volgende programmaonderdelen: de Consultancy Experience, de Company Days en de Big Four Experience.

Het grote aantal aanwezige bureaus maakt het voor studenten van allerlei achtergronden interessant om deel te nemen. Door de grote variëteit aan partijen is het consultancylandschap – gekeken naar expertise- en vakgebieden – breed vertegenwoordigd, van strategy consulting en managementadvies, tot digitale transformatie, operations en change.

Consultancy Experience

Studenten die in graag in contact willen komen met vooraanstaande vertegenwoordigers uit de adviesbranche kunnen op 13 en 14 april terecht in Auberge du Bonheur bij de Consultancy Experience (voorheen: ‘Consultancy Orientation Days’). Dan zullen zowel internationale als Nederlandse advieskantoren aanwezig zijn, en de studenten inzicht bieden in hoe het is om als (strategie)consultant aan de slag te gaan.

Het programma bestaat uit diverse presentaties, lunches en diners. De studenten kunnen deze editie onder meer in contact komen met Roland Berger, Bain & Company, Oliver Wyman, Simon Kucher, Deloitte en EY-Parthenon.

Company Days

Van 19-23 april vinden de Company Days plaats, die worden gehouden op de campus van Tilburg University (of eventueel online). De activiteiten die tijdens de Company Days gepland staan zijn onder andere verschillende bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, businesslunches, maar ook enkele informele activiteiten.

Deze editie doen in totaal 49 bedrijven mee aan de Company Days, waaronder ook twintig consultancyorganisaties. Dit jaar zijn dit Capgemini, SeederDeBoer, First Consulting, Sia Partners, ITDS, Atos Consulting en Baker Tilly.

Big Four Experience

Studenten die graag in contact willen komen met één of meerdere Big Four-kantoren, kunnen op 15 april terecht op de Big Four (Accountancy) Experience. Deelnemende studenten krijgen op deze dag inzicht in de dagelijkse activiteiten, evenals de bedrijfscultuur en werknemers van Deloitte, EY, PwC en KPMG, de vier grootste accountancy- en consultancykantoren ter wereld. Opgeteld werken bij de vier kantoren wereldwijd ruim 1 miljoen professionals, waarvan zo’n 15.000 in Nederland 

Selectie voor deelname aan de Big Four Experience vindt zoals ieder jaar plaats op basis van de cv’s van de studenten. De kantoren zullen onder meer bedrijfspresentaties, workshops en cases verzorgen voor de deelnemers.

Overige programmaonderdelen van de EBT zijn dit jaar verder de jaarlijkse CV & LinkedIn checks (14 maart), verzorgd door studentenadviesbureaus De Kleine Consultant en Young Advisory Group, de Business Night (6 april), de Training Day (Willem II Stadion, 12 april) en de Friesland Campina Caseday (16 april).