Nominaties Sport & Zaken Adviestrofee 2010

19 augustus 2010 Stichting Sport & Zaken
Meer nieuws over

 Zes organisaties die in 2009 kosteloos een adviestraject bij een sportorganisatie hebben uitgevoerd, zijn genomineerd voor de Sport & Zaken Adviestrofee. De professionele  jury, onder leiding van oud- topschaatser Erben Wennemars, bepaalt welke organisatie het meest impactvolle adviestraject heeft begeleid: Atos Consulting, Boer & Croon Intermaat, Marxman Advocaten, TVM, Twynstra Gudde of VolkerWessels.

Sport & Zaken matcht vraagstukken van sportorganisaties, waar het zelf de middelen of mankracht niet voor heeft, met een adviseur uit het bedrijfsleven, die zijn of haar kennis kosteloos ter beschikking stelt. Per jaar worden er zo'n 45 adviestrajecten uitgevoerd. Met de Adviestrofee wil Sport & Zaken de organisaties in het zonnetje zetten en laten zien wat de waarde van extern advies kan zijn voor een sportorganisatie. Zes adviestrajecten sprongen er dit jaar uit:

Atos Consulting voor de Holland Surfing Association
Atos Consulting heeft samen met de HSA een organisatieplan opgesteld voor een professionaliseringsslag, met als doel de sterke groei van de leden en de activiteiten aan te kunnen. Het plan heeft geleid tot een andere indeling van het bestuur en commissies en een concreet sponsorbeleid.

Boer & Croon Intermaat voor de Almeerse Schaats vereniging
Dankzij het onderzoek van Intermaat naar de financiële haalbaarheid van de aanleg en exploitatie van een skeelerbaan, heeft de ASV van de gemeente een bedrag toegezegd gekregen voor de realisatie van een gecombineerde skeelerbaan en piste.

Marxman Advocaten voor de Krachtsport & Fitness federatie
Marxman Advocaten heeft een reglement voor het Fight Right Keurmerk van de KNKF opgesteld. Het keurmerk is voor vechtsportclubs een middel om zich kwaliteitsvol te onderscheiden en om zich professioneel én maatschappelijk positioneren. Bovendien levert het keurmerk voor ouders een onderscheidend vermogen op om hun kind naar een sociaal en fysiek veilige 'goedgekeurde' vechtsportomgeving te sturen. Inmiddels zijn er ruim 20 verenigingen die dit keurmerk hebben ontvangen.

TVM voor de KNBLO-NL
Het advies van TVM over het beste verzekeringspakket voor de KNBLO-NL en haar lidorganisaties, zorgde ook voor helderheid over de rol van de bond richting de leden.Met het samen opgestelde communicatieplan wist de KNBLO-NL haar leden goed te informeren over het verzekeringspakket.

Twynstra Gudde voor de Nederlandse Politie Sportbond
Dankzij het advies van Twynstra Gudde zijn de prioriteiten voor de NPSB weer helder, hierdoor wordt de dienstverlening aan de politiekorpsen verbeterd en ontstaat er een sterkere binding met de 'fit en gezondheidsopgaven' waar de politie voor staat.

VolkerWessels voor Tennisvereniging Bakkershaag
Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek naar het overnemen van de tennishal dat VolkerWessels voor TV Bakkershaag uitvoerde, is in overleg met de gemeente besloten de hal niet over te nemen maar te exploiteren van de gemeente.

Evaluatie
De genomineerde trajecten werden bij de evaluatie direct na afronding allemaal met een 7 of hoger beoordeeld en scoorden een half jaar na afronding goed bij de effectmeting.

Winnaar
Alle bedrijven en sportorganisaties presenteren op de Genomineerdendag op 30 september hun case, waarna de jury het meest succesvolle adviestraject van 2009 kiest. Tijdens de Sport & Zaken Relatiedag op 21 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en de trofee uitgereikt aan het adviserende bureau.

&samhoud officieel adviespartner van Sport & Zaken
In juli werd bekendgemaakt dat adviesbureau &samhoud de komende drie jaar adviespartner is van Stichting Sport & Zaken. Als adviespartner stelt &samhoud haar kennis kosteloos ter beschikking aan sportorganisaties en draagt op die manier bij aan de professionele ontwikkeling van sport in Nederland.