Finace gerebrand naar Centric Financial Consultancy

03 april 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het moederbedrijf van Finace, IT dienstverlener Centric, heeft het financieel adviesbureau gerebrand naar ‘Centric Financial Consultancy’. Volgens de betrokken adviesbureaus is de nieuwe naam een “logisch vervolg” van de steeds verdergaande samenwerking tussen Finace en Centric. Ook draagt het bij aan een betere positionering binnen de adviesbranche.
 
Finace werd in 2005 overgenomen door Centric. Het bedrijf fungeerde tussen 2005 en heden als een autonome busines unit binnen Centric.
 
Onderscheidend vermogen
In een persbericht laten de partners weten dat de combinatie van Finace en Centric leidt tot meer “onderscheidend vermogen” in de markt. Met de IT ervaring van Centric en de finance ervaring van Finace kan Centric Financial Consultancy zich beter onderscheiden van zowel de traditionele IT-leveranciers als van de traditionele administratieve outsourcers.

Centric Financial Consultancy
 
Integratie binnen Centric
Drie business units van Finace worden geïntegreerd binnen Centric:
- Finace Detachering en Consultancy wordt voortgezet onder de naam Centric Financial Professionals
- Finace Service Center gaat verder als Centric Shared Services
- Finace LXY wordt omgedoopt tot Centric Pension Services
 
“Door de integratie van Finace is de dienstverlening van Centric uitgebreid met een team financiële experts (detachering en consultancy), dienstverlening op het gebied van pensioenen en een shared service center” aldus Centric.
 
Verhuizing
Door de integratie verhuist het hoofdkantoor van Centric Financial Consultancy van de huidige locatie in Amstelveen naar het hoofdkantoor van Centric in Ijsselstein. “De verhuizing draagt bij aan de synergie binnen de Centric-organisatie” aldus Centric. Ijsselstein is het hoofdkantoor van het ICT adviesbureau voor de detachering van infrastructuurprofessionals en softwareprofessionals. Centric Shared Services en Centric Pension Services blijven gevestigd in de huidige vestigingsplaats Leusden.