Gasunie gunt contract van 80 miljoen aan IT bedrijven

18 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Gasunie, een Europees gasinfrastructuurbedrijf dat transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland verzorgt, heeft een mantelcontract afgesloten met 10 ICT adviesbureaus. Acht organisaties zijn benaderd om hun eigen ICT professionals aan te leveren: Accenture, Atos, Capgemini, Centric, Cimsolutions, KPN, Sogeti en Quintor. Twee overige bedrijven - Harvey Nash en IT-Staffing - zullen dienen als intermediairs voor de levering van ZZP'ers.
 
Met alle partijen is per 1 juli een contract afgesloten voor 4 jaar en eventueel een (eenmalige) verlenging van maximaal 2 jaar voor het aandragen van externe IT professionals. Naar verwachting zal het gasinfrastructuurbedrijf jaarlijks circa 175 FTE professionals inhuren. Totaal zal dit Gasunie tussen zo’n €80 en €100 miljoen gaan kosten.
 
Gasunie
 
Geen garanties
De Gasunie geeft aan dat onduidelijk is hoe de benodigde personeelscapaciteit en de specifieke deskundigheid van de in te huren professionals er in de toekomst uit zal zien. Daarom geeft het bedrijf geen garanties af over de baten voor het inhuren van ICT personeel.
 
Best Value Procurement
Voor het inhuren van de ICT professionals is gebruik gemaakt van de prestatie-inkoop methode Best Value Procurement (BVP), wat niet gebruikelijk is voor de werving van professionals. BVP houdt in dat men zich minder richt op onderhandelen en meer op het organiseren van de processen. Hierdoor kunnen juist de opdrachtnemers zich onderscheiden en kan de opdrachtgever (de inkooporganisatie) een bewustere en betere aanbieder uitzoeken. Zie het bericht ‘Inkoopproces efficienter met prestatieinkoop’ voor meer informatie.