Medeoprichtster van Copper8 in Duurzame Jonge 100

17 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cécile van Oppen, medeoprichtster van Copper8, een adviesbureau uit Amsterdam met een specialisatie in duurzaamheid, staat in de ‘Duurzame Jonge 100’. De lijst bevat de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge initiatiefnemers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) lijst staat in het teken van jonge duurzame leiders, en kan gezien worden als de tegenhanger van de Duurzame 100, de lijst van meest invloedrijke duurzame professionals die jaarlijks uitgebracht wordt door Trouw - alleen staan in deze lijst alleen ‘jonkies’, van 32 jaar of jonger. Voorwaarde voor nominatie is dat de deelnemers een duurzaam bedrijf opgericht hebben, of een duurzame draai hebben gegeven aan hun werkgever, omgeving of sportvereniging. De jury* lette voor de nominatie in de lijst op factoren als impact, visie, inspiratie en innovatie. Volgens de DJ100 betreft het nadrukkelijk geen ranking, omdat zij dat niet vinden passen bij de manier van denken van de DJ100-generatie, die gebaseerd is op samenwerking en verbinding. Hun missie: de zichtbaarheid vergroten van de inspirerende initiatieven en ideeën van jonge mensen in Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame Jonge 100

Cécile van Oppen
In maart 2013 zette Cécile van Oppen het adviesbureau Copper8 op, dat werkt aan het realiseren van duurzame doorbraken in de constructie- en productsectoren. Hun aanpak is erop gericht het werkelijke doel van projecten te begrijpen, en hun klanten te helpen in termen van functionele vragen te denken, in plaats van directe oplossingen. Van Oppen laat binnen het bureau zien dat duurzaamheid meer is dan een technische opgave, en benadert binnen haar projecten duurzaamheid dan ook vanuit de procesmatige en financiële kant. Hierbij staat samenwerking binnen én tussen disciplines daarin altijd centraal.

Voor haar periode bij Copper8 werkte Van Oppen als consultant bij The Anders & Winst Company, waar duurzaamheidsadvies gaf aan bedrijven in zowel de publieke al private sector, en zo’n 6 jaar bij Squarewise. Voor de oprichting van haar eigen bureau werkte Van Oppen nog een tijdje bij Scenter, een managementbureau uit Driebergen.

Cecile van Oppen - Copper8

Editie 2013
Vorig jaar stonden er maar liefst vier consultants in de DJ100: Paulette van Ommen (EY), Pepijn van Kesteren (McKinsey & Company), Don Gerritsen (KPMG) en Rahel Boon (RBD Consultancy). 

* De jury bestond dit jaar uit: Alexander Nijdam (Devention, Solar Bell), Jan van Betten (oprichter en directeur Nudge), Katja Schuurman (oprichter Return to Sender en Sam&Haas), Maartje Maas (Little Green Dress), Maayke-Aimée Damen (Ex’taks), Marga Hoek (directeur de Groene Zaak), Mart Lubben (voorzitter Studenten voor Morgen), Reinier van den Berg (meteoroloog bij Meteo Consult en oprichter Ecoland.tv), Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer, oprichter van Tendris) en Sander van ’t Foort (voorzitter Partijcommissie Duurzaamheid ChristenUnie).