Vier consultants in Top 100 jonge duurzame leiders

19 november 2013 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen week werd de ‘Duurzame Jonge 100’ bekendgemaakt, een lijst van de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge initiatiefnemers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Vier consultants zijn onderdeel van de zogeheten DJ100 ranking: Paulette van Ommen (EY), Pepijn van Kesteren (McKinsey), Don Gerritsen (KPMG) en Rahel Boon (RBD Consultancy).

Met de DJ100 lijst willen de initiatiefnemers jonge duurzame leiders in de schijnwerpers zetten. De lijst kan worden gezien als de ‘Generatie Y’ tegenhanger van de Duurzame 100, de lijst van meest invloedrijke duurzame professionals die jaarlijks wordt uitgebracht door Trouw. DJ100 professionals zijn 32 jaar of jonger en hebben of een duurzaam bedrijf opgericht, of een duurzame draai gegeven aan hun werkgever, omgeving of sportvereniging. De selectie is gemaakt door een jury van 9 duurzame koplopers*. De organisatie heeft er bewust voor gekozen geen rangschikking aan te brengen in de DJ100 lijst.

Over Paulette van Ommen

Paulette van Ommen (27) begon haar loopbaan in 2010 bij EY (voorheen Ernst & Young). Daar zette zij samen met collega’s Corporate Responsibility op de kaart bij de Raad van Bestuur. Als eerste adviseur van Jan Peter Balkenende, sinds begin partner bij EY, is Paulette tevens de motor achter de werkgroep van een CEO coalitie van acht Nederlandse multinationals: de Dutch Sustainable Growth Coalition. Ook stond zij aan het begin van de EY Foundation, met samenwerkingen voor de pro bono inzet van medewerkers rondom duurzaam en sociaal ondernemerschap.

Vier consultants in Top 100 jonge duurzame leiders

Over Pepijn van Kesteren

Pepijn van Kesteren (29) is bijna twee jaar werkzaam voor McKinsey & Company. Daarvoor werkte hij onder meer voor DWA, crowdsourcingplatform Share2Start, adviesbureau Ecofys en TNO. Naast zijn werkzaamheden bij het strategie adviesbureau is hij tevens oprichter en President van het CSP Young Professionals Network, bestuurslid bij stichting GEZEN en geeft hij les over CSP aan o.a. de Universiteit Utrecht.

Over Don Gerritsen

Don Gerritsen (29) is al meer dan 10 jaar actief om de wereld te verduurzamen, onder andere als Jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties voor Duurzame Ontwikkeling (2008-2010). Na het afronden van zijn studie aan de UvA is hij begin 2009 aan de slag gegaan bij KPMG, waar hij momenteel nog steeds werkzaam is binnen de Sustainability practice.

Over Rahel Boon

De Ethiopische Rahel Boon (29) is oprichter van RBD Consultancy, een consultancy dat ondernemingen helpt met hun duurzaamheidsstrategie en sociaal ondernemerschap. Daarnaast is Rahel in Nederland bekend van het concept Partners 4 Change/P4C, die zijn vanuit heeft opgericht.

Gerelateerd nieuws:

- Twee Ecofys adviseurs in Duurzame Top-100
- 4 adviesbureaus kanshebber voor De Partnership Award
- ADL ontwikkelt ROI model voor duurzame projecten
- Deloitte: Duurzame bedrijfsstrategie stuwt innovatie
- Bain: Duurzaam en MVO versterkt talent management

* De jury bestond uit Jeroen Jansen: (ASN Bank), Marjan Minnesma (Urgenda), Willem Lageweg (MVO Nederland), Willemijn Verloop (Social Enterprise NL), Aart van Veller (Cool Endeavour), Sanderine van Odijk (Metabolic), Rosalie de Bruijn (NCDO en Earth Charter Nederland), Marijke Boessenkool (NJR) en Saskia Verbunt (Eneco).