Twee Ecofys adviseurs in Duurzame Top-100

11 oktober 2013 Consultancy.nl

Gister werd de 5e editie van de Duurzame 100 2013 bekendgemaakt, de jaarlijkse ranking van de Nederlandse krant Trouw met de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Uit een complete lijst van >400 kandidaten werden uiteindelijk 100 personen geselecteerd die in 2013 bijzonder in het nieuws kwamen. Opvallend is dat adviesbureau Ecofys dit jaar het enige adviesbureau is waarvan consultants prijkten in de duurzame top 100.

Ecofys adviseur in top 100

Vorig jaar waren 3 adviseurs (#32: Kornelis Blok, #40: Kees van der Leun, en #85 Manon Janssen) van adviesbureau Ecofys vertegenwoordigd in de Duurzame 100 ranking van 2012 en leverde adviesbureau Wij Zijn Koel 1 consultant (#78: Aart van Veller). In de editie van 2013 is staan Cornelis Blok en Kees van der Leun wederom in de lijst.

Kornelis Blok 

De oprichter van Ecofys, en tevens de huidige Director of Science en hoogleraar duurzame energie aan de Universiteit Utrecht, stond vorig jaar op #32 en staat dit jaar op #44. De natuurkundige Blok baarde veel opzien tijdens de klimaattop ‘Wedging the Gap’ waar hij pleitte voor het realiseren van 100% duurzame en groene toepassingen ten aanzien van het klimaatbeleid richting het jaar 2050. Zijn ambitieuze plannen voor het gebruik van biomassa, zonne-energie, geothermie en algen hebben een grote invloed op internationaal klimaatbeleid in Europa en wereldwijd.

Kees van der Leun - Kornelis Blok - Ecofys

Kees van der Leun

Ook Kees van der Leun, medebestuurder en Managing Director van Ecofys, staat net als vorig jaar in de Duurzame 100 ranking. Van der Leun was o.a. projectleider van “The Energy Report” waarin 100% duurzaamheid in 2050 wordt nagestreefd. Vorig jaar stond de Ecofys adviseur op #40 en nu op #42. Net als Blok was ook Van der Leun betrokken bij de klimaattop ‘Wedging The Gap” waar hij plannen aanreikte voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Volgens hem kan een wereldwijde opschaling van het huidige beleid een grote impact hebben op vermindering van broeikasgassen.

Ecofys

Ecofys heeft een duidelijke missie: een duurzame energievoorziening voor iedereen. Dit is waar iedereen in het bedrijf voor staat en dagelijks aan werkt. Ecofys loopt voorop in de ontwikkeling van duurzame energie en energiebesparing. Kennis en innovatie zijn de sleutelfactoren om de ideeën van vandaag uit te werken tot de realiteit van morgen. Ecofys is tevens een van de grootste Europese consultancyorganisaties ten aanzien van klimaatvraagstukken.

Voorbeelden van het duurzame karakter van Ecofys

Ecofys: Energie-efficientie levert miljoenen banen op  
Ecofys ontwikkelt Emissions Trading Schemes map
Ecofys: CO2-opslag niet essentieel voor klimaatdoelen

Winnaar

De winnaar van de Duurzame 100 was wederom Marjan Minnesma, de bestuurder van duurzaamheidsbeweging Urgenda*. Ook in 2011 en 2012 stond Minnesma op plek 1.

* Gisteren werd de aftrap gegeven voor het door Urgenda gelanceerde en duurzame initiatief ‘Low Car Diet’, waarbij topbestuurders van banken en adviesbureaus 10 dagen lang hun auto laten staan en kiezen voor duurzame alternatieven.

Nieuws

Meer nieuws over