Kornelis Blok en Aart van Veller in Duurzame Top100

10 oktober 2012 Consultancy.nl

Vandaag heeft Trouw, op de Dag van de Duurzaamheid, de Duurzame Top100 van 2012 bekendgemaakt. De lijst bevat mensen die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd op het gebied van duurzaamheid. In de top 100 staan vier professionals werkzaam bij adviesbureaus:
- #32, Kornelis Blok (oprichter van Ecofys en tegenwoordig Director of Science)
- #40, Kees van der Leun (Chief Operating Officer van Ecofys)
- #78, Aart van Veller (Wij zijn Koel oprichter)
- #85, Manon Janssen (Chief Executive Officer van Ecofys)

Kornelis Blok, Ecofys, #32
In 1984 richtte Kornelis Blok sustainability specialist Ecofys op. Daarnaast is Blok ook hoogleraar Hernieuwbare Energie aan de Universiteit Utrecht. In de afgelopen drie decennia heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van Europees en internationaal klimaatbeleid. “De Wetenschappelijk directeur van energieadviesbureau Ecofys scoort vooral op kennis. Hij schreef mee aan het derde en vierde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change, het instituut dat in 2007 de Nobelprijs kreeg” aldus de jury van de Duurzame Top100.

Kees van der Leun, Ecofys, #40
Kees van der Leun geeft mede leiding aan Ecofys. "Uit het niets op plaats 40, een hele prestatie. Hij was niet alleen project director voor ‘The Energy Report’, een gedetailleerd en visionair wereldwijd scenario dat aangeeft hoe de wereld in 2050 een niveau van 100 procent duurzame energie kan bereiken. In juni 2012 presenteerde Van der Leun ook het project 'Wedging the Gap', dat met initiatieven uit de samenleving de kloof moet dichten tussen de klimaatdoelstelling (2 graden temperatuurstijging) en de benodigde acties. Ecofys stelt 21 initiatieven voor, die samen de wereldwijde broeikasuitstoot kunnen verminderen waarmee de klimaatdoelstellingen tegen 2020 worden gehaald. Daar zullen we nog meer van horen" aldus de jury van Trouw.

Aart van Veller, Wij zijn Koel, #78
Aart van Veller is oprichter van adviesbureau Wij Zijn Koel. Zijn bedrijf maakt het bedrijfsleven en haar medewerkers bewust van de urgentie van het klimaatprobleem en adviseert grote merken over duurzaam ondernemen. Klanten zijn o.a. MTV, Discovery Networks en Czar. "Aart van Veller noemt zichzelf klimaatambassadeur. Hij heeft een adviesbureau dat organisaties adviseert en ondersteunt klimaatneutraal te ondernemen. En in zijn presentaties en workshops wil Van Veller duidelijk maken dat dat groen leven en ondernemen niet alleen noodzakelijk is, maar ook leuk en winstgevend kan zijn” zegt de de jury van de Duurzame Top100.

Manon Janssen, Ecofys, #85
Na werkzaam te zijn geweest bij o.a. Procter & Gamble en Philips werd Manon Janssen in mei 2010 aangesteld als CEO van Ecofys. "Ze wil de missie van het adviesbureau - ‘een duurzame energie-voorziening voor iedereen’ - verder uitbouwen. Begin 2011 publiceerde Ecofys samen met het Wereldnatuurfonds ‘The Energy Report’. Dit rapport laat zien dat een volledig duurzame energievoorziening voor de hele wereld in 2050 een realistische ambitie is" aldus de jury van de Duurzame Top100.

Nieuws

Meer nieuws over