Low Car Diet voor adviseurs van 6 consultancybureaus

10 oktober 2013 Consultancy.nl

Vandaag, op de dag van de duurzaamheid, wordt de aftrap gegeven aan de tweede editie van het ‘Low Car Diet’. Bestuurders en managers die meedoen aan het ‘Low Car Diet’ moeten hun auto 10 dagen lang thuis laten staan en en de uitdaging aangaan om op een andere manier te reizen, zoals via het openbaar vervoer, de fiets, Greenwheels of deelauto’s. Dit jaar gaan meer dan 650 mensen op ‘autodieet’, waaronder professionals van adviesbureaus Accenture, Conclusion, CGI, KPMG, PwC en Twynstra Gudde.
 
Het concept ‘Low Car Diet’ is afkomstig uit de Verenigde Staten waar de actie al een aantal keren heeft plaatsgevonden. De Nederlandse variant is een initiatief van Urgenda en wordt gesteund door diverse organisaties, waaronder de NS, Greenwheels, Regus en verschillende vervoersbedrijven.
 
Dag van de duurzaamheid

650 professionals op autodieet

Zo’n honderd topbestuurders nemen deel aan het initiatief. Zij hebben circa 550 collega’s geënthousiasmeerd voor het duurzameconcept, waardoor er in totaal 650 professionals deelnemen aan de 2013 editie van ‘Low Car Diet’. Een overzicht van de deelnemers uit de adviesbranche:

Accenture: 13 deelnemers

Manon van Beek*, Sjors Martens, Joost Brinkman, Rutger Deenen, René Backx, Annemarie van Hommerig, Pieter Paul van Oerle, Sytze Dijkstra, Edward Benning, Alexander Cramwinckel, Cor Poesiat. Interne captain = Justin Paarlberg.

Conclusion: 1 deelnemer

Engbert Verkoren**. Interne captain = Maaike van de Vrande

CGI: 2 deelnemers

Piet de Roo. Interne captain = Piet de Roo.

LowCarDiet - Deelnemers

KPMG: 1 deelnemer

Bernd Hendriksen. Interne captain = onbekend.

PwC: 1 deelnemer

Hans Schoolderman. Interne captain = onbekend.

Twynstra Gudde: 7 deelnemers

Marcel de Rooij, Marleen Nicolai, Joost Voerman, Wilfried Hoffman, Tineke de Vries, Pieter Arends. Interne captain = Ellen Blok.

Planning

Low Car Diet start om 09.00 op het stationsplein in Amersfoort. Dan leveren deelnemende topbestuurders hun autosleutel in bij directeur Marjan Minnesma van Urgenda. Zij kunnen hun weg vervolgen met e-scooters, (OV-)fietsen en deelauto’s die klaar staan, voor het openbaar vervoer kiezen of een vergader- of werkplek gebruiken. Op vrijdag kunnen de bestuurders hun ervaringen delen en uitwisselen met de overige deelnemers. Op de laatste dag, zondag 20 oktober, krijgen de topbestuurders hun autosleutel terug.
 
* Manon van Beek is sinds september Country Managing Director van Accenture Nederland.
 
** Engbert Verkoren is sinds begin 2012 directielid van zakelijke dienstverlener Conclusion.

Nieuws