Ex-Capgemini CEO Engbert Verkoren naar Conclusion

04 januari 2012 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Engbert Verkoren (1968) heeft per 1 januari 2012 het directieteam van zakelijke dienstverlener Conclusion versterkt. Hij is afkomstig van Capgemini, waar hij Corporate Vice President was. Daarvoor vervulde hij binnen Capgemini de rol van CEO Capgemini BAS en dezelfde functie binnen Getronics PinkRoccade (in juli 2008 kocht Capgemini het onderdeel BAS van KPN). Verkoren heeft gekozen voor het adviesbureau uit Utrecht vanwege de aantrekkelijke ‘bedrijfscultuur’.  

Bedrijfscultuur
Het was de bedrijfscultuur van Conclusion die Engbert Verkoren voor het bedrijf deed kiezen. “De gedrevenheid, het ondernemerschap en de nadruk die bij Conclusion gelegd wordt op het belang van cultuur en gedrag spreken mij enorm aan. Binnen Conclusion heeft iedere werkmaatschappij en elk individu zijn eigen identiteit. Tegelijkertijd vormt achter de schermen de cultuur juist een belangrijke gemeenschappelijke deler. Dat vind ik een belangrijk fundament. Ik ben dan ook enthousiast daar vanaf nu deel van uit te maken.”

Erik Hallers (1960) en Roelof Bijlsma (1964), directeuren en oprichters van Conclusion zijn blij met de komst van Verkoren. “Wij zijn enorm verheugd dat Engbert het directieteam van Conclusion komt versterken. Met hem denken we de juiste balans in het team te hebben om groei en ontwikkeling voor Conclusion mogelijk te maken” aldus Erik Hallers.

Over Engbert Verkoren
Engbert Verkoren startte zijn carrière in 1994 als consultant bij Pink Elephant. In de volgende 10+ jaar vervulde hij verschillende (senior) management posities in algemeen management, sales, delivery en marketing bij Pink Elephant, PinkRoccade en Getronics PinkRoccade. In september 2001 werd hij aangesteld als directeur van de Public Sector industrie en in 2004 algemeen directeur van de overheidstak van PinkRoccade. Begin 2007 werd hij benoemd tot topman van de business unit Business Application Services. Verkoren heeft Informatica in Leiden gestudeerd en een MBA opleiding gedaan aan INSEAD in Fontainebleau.