Capgemini koopt oud Getronics onderdeel BAS van KPN

25 juli 2008 Consultancy.nl

Capgemini heeft het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) voor €255 miljoen overgenomen van KPN. De divisie stond al enige tijd in de etalage – naast Capgemini hadden ook concurrenten Ordina, Atos Origin en enkele Indiase partijen interesse in BAS. Volgens analisten heeft Capgemini uitstekende zaken gedaan - in 2007 behaalde BAS nog een omzet van bijna €300 miljoen. BAS haalt 40% van zijn inkomsten uit de Nederlandse publieke sector.

De afdeling Application Professional Services and Consulting (APS&C) is onderdeel van het BAS-domein dat is verkocht door KPN. De tak Business Solutions is buiten de deal gehouden. Beide IT consulting bureaus hebben een intentieverklaring getekend; de transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie. De deal is naar verwachting tegen het eind van 2008 afgerond.

Bestuursvoorzitter Paul Hermelin van Capgemini: "De sterke synergie tussen BAS en Capgemini biedt nieuwe perspectieven op markten waarbinnen wij al geruime tijd opereren." Volgens algemeen directeur Erik van der Meijden van Getronics verschaft de keuze voor Capgemini stabiliteit voor klanten en BAS-medewerkers.

KPN Business Application Services al langer in de etalage
De divisie Business Application Services stond al een geruime tijd in de etalage. Nadat KPN automatiseerder Getronics overnam in november 2007, maakte het na een strategische herorientatie bekend BAS niet langer onderdeel was van de toekomstige strategie.

Nieuws