Manon van Beek geeft leiding aan Accenture Nederland

09 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture Nederland heeft een nieuwe Country Managing Director (CMD) aangesteld: Manon van Beek. Zij volgt Anja Montijn-Groenewoud op, die zich volledig gaat richten op haar wereldwijde rol bij de internationale adviesfirma.

Van Beek werkt al sinds de start van haar carrière bij Accenture en is gespecialiseerd in transformaties en het toepassen van innovaties in de energiemarkt.

Na het behalen van een MSc. in ‘Business Economics’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam startte Manon van Beek (42) haar loopbaan bij Accenture in 1996. In de ruim 17 jaar bij het adviesbureau maakte ze snel carrière. Na het bekleden van diverse leidinggevende functies binnen het bedrijf werd ze in 2008 benoemd tot de Practice lead van Accenture’s Utilities praktijk.

Manon van Beek, Accenture

Eerder dit jaar nam ze de leiding over de management consulting divisie en trad ze toe tot het Management Team van Accenture Nederland. En per 1 september heeft ze het roer overgenomen van Anja Montijn-Groenewoud.

Vrouw aan de top

Met Manon van Beek kiest Accenture wederom voor een vrouw aan de top. Haar voorgangster Anja Montijn-Groenewoud werd in september 2006 eindverantwoordelijk voor de Nederlandse praktijk – daarmee werd ze de eerste vrouwelijke Country Managing Director binnen Accenture. In oktober vorig jaar werd ze benoemd tot Global Director Management Consulting voor de energie-, chemie en utilities industrie. Ze vervulde een jaar lang beide functies, inmiddels acht Accenture de tijd rijp om het stokje over te dragen aan Van Beek.

Anja Montijn-Groenewoud treedt met deze stap in de voetsporen van haar voorganger, Sander van ’t Noordende. Hij was in de periode tussen 2001 en 2006 algemeen directeur van Accenture Nederland en maakte destijds de overstap naar de wereldwijde Resources praktijk, een rol die hij vijf jaar bekleedde. Sinds begin 2011 is hij de topman van de wereldwijde Management Consulting business unit.

“Na 15 jaar aansturen van projecten in de energiemarkt en het leiden van de management consulting divisie, kijk ik uit naar verdere verbreding van mijn rol. Naast het leiden van de interne organisatie richt ik me op het voortzetten van de strategie van Accenture Nederland en onze lokale groeiagenda. Verder blijf ik aandacht vestigen op speerpunten als duurzaamheid en innovatie. Ik zie de uitdaging enthousiast tegemoet” aldus de nieuwe topvrouw.

Anja Montijn-Groenewoud: “Ik ben ervan overtuigd dat Manon zeer goed is uitgerust om de sterke positie van Accenture te handhaven en nog verder uit te bouwen. Ze is bovendien een persoonlijkheid die onze mensen en onze klanten zeker zal inspireren.”