Anja Montijn-Groenewoud in global Accenture bestuur

04 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De top van de management consulting tak van Accenture kleurt steeds meer Oranje. Nadat begin vorig jaar Sander van 't Noordende werd benoemd tot topman van de wereldwijd Consulting praktijk, heeft nu ook Anja Montijn-Groenewoud een wereldwijde rol gekregen.

De huidige Managing Director (MD) van Accenture Nederland gaat wereldwijd de Management Consulting Resources groep leiden. Zij blijft daarnaast directeur van Accenture Nederland.

Anja Montijn-Groenewoud wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor alle managementadvies-activiteiten van het adviesbureau in de markt voor utilities, chemie en gas en olie. Eerder was ze al verantwoordelijk voor de Resources sector in de Benelux en Frankrijk.

Anja Montijn-Groenewoud over haar nieuwe uitdaging: “Resources is een boeiend vakgebied dat constant in beweging is. In het huidige economische klimaat zullen goede oplossingen rond vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en innovatie een verschil maken.”

“Ik heb de afgelopen jaren veel mondiale spelers vanuit diverse internationale functies van binnenuit mogen leren kennen. Ik haal dan ook veel waarde en voldoening uit het mogen adviseren van deze klanten om ze verder te helpen in dit dynamische landschap. Consultants zijn de mensen die vaak de rechtstreekse contacten met de klanten onderhouden. De mogelijkheid om deze consultants wereldwijd aan te sturen in deze industrie maakt deze nieuwe stap voor mij de ideale combinatie.”

Over Anja Montijn-Groenewoud

Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam startte Anja Montijn-Groenewoud in 1989 haar carrière als consultant bij Accenture. Toen Accenture in 2001 een beursgenoteerde onderneming werd, maakte zij promotie tot senior executive. In 2005 heeft ze een post doctorale opleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling en counseling aan de Universiteit van Utrecht gedaan. In 2006 werd Anja Montijn-Groenewoud als eerste vrouw binnen Accenture benoemd tot Country Managing Director en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse praktijk.

Ook als landendirecteur bleef zij actief in haar eigen vakgebied en vanuit haar specialisatie op utilities, werd Anja Montijn-Groenewoud in 2009 benoemd tot Managing Director voor de Resources industrie voor Benelux en Frankrijk. In haar nieuwe wereldwijde rol rapporteert ze direct aan Sander van ’t Noordende die in 2011 verantwoordelijk werd voor de mondiale Management Consulting-divisie.