Sander van 't Noordende topman Accenture Consulting

03 februari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Accenture, adviesorganisatie voor Management Consulting, Technologie en Outsourcing,  heeft Sander van ’t Noordende benoemd tot wereldwijd Group Chief Executive Management Consulting. Hij is hiermee de eerste Nederlander binnen Accenture die verantwoordelijk wordt voor een wereldwijd strategisch groeiplatform van de organisatie. Van ’t Noordende zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor alle wereldwijde Management Consulting activiteiten en daarnaast voor een aantal strategische initiatieven zoals Analytics, Sustainability en Business Process Management.

Van ‘t Noordende volgt Mark Foster op die het bedrijf verlaat. Mark Foster vervulde deze functie sinds september 2006. Sander van ’t Noordende trad reeds in 2006 toe tot  Accenture’s wereldwijde executive leadership team als Group Chief Executive Resources. Hij werd daarmee verantwoordelijk voor de wereldwijde markt voor chemische industrie, energie, utilities en natuurlijke hulpbronnen. Daarvoor was hij al verantwoordelijk voor deze markt voor de regio’s Zuid-Europa, Afrika, Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Daarnaast was hij, sinds juli 2003, Managing Director voor Accenture’s Resources Groep in Frankrijk, België en Nederland. In de periode tussen 2001 en 2006 was Sander van ’t Noordende bovendien algemeen directeur van Accenture Nederland.

Van ’t Noordende is afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde, met een specialisatie in bedrijfs-financiering en marketing, aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Van ’t Noordende is reeds 23 jaar werkzaam voor Accenture en begon in 1987 zijn carrière bij Accenture als Staff Consultant.

Van ’t Noordende over zijn nieuwe functie: “Als Group Chief Executive Management Consulting zal ik me richten op het verder uitbouwen van onze adviesactiviteiten die er uiteraard op gericht zijn om met onze klanten de prestaties van hun ondernemingen blijvend te verbeteren. ‘High Performance Delivered’  noemen we dat bij Accenture.

Ik heb in de 23 jaar dat ik werkzaam ben voor Accenture veel verschillende functies bekleed voor verschillende onderdelen van Accenture. Mijn nieuwe rol sluit goed aan bij mijn vorige verantwoordelijkheden en biedt mij weer een nieuwe uitdaging binnen dit prachtige bedrijf. In dat opzicht hoop ik een inspirerend voorbeeld te zijn voor al onze talentvolle consultants. “

Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben meer dan 211,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieën en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2010, bedroeg $21.6 miljard.