Bain: Duurzaam en MVO versterkt talent management

19 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Meer aandacht voor duurzaamheid en MVO heeft niet alleen een positief effect op de financiële resultaten en het mileu, het versterkt ook de prestaties op het gebied van talent management. Dit concludeert consultancybureau Bain & Company in het rapport ‘The big green talent machine’.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij circa 66% van de medewerkers meer op het netvlies dan drie jaar geleden. 40% van hen zegt ‘veel meer’ waarde te hechten aan duurzaamheid. De drie belangrijkste redenen zijn: meer bewustzijn ten aanzien van wereldwijde kwesties, het bewijs dat duurzaamheid helpt en het geloof dat bedrijven een grotere rol moeten spelen in het koesteren van duurzaamheidsdoelstellingen.
 
Bain - Employees and Sustainability

Werkgevers

Volgens de bijna 750 respondenten van de studie, spelen werkgevers de belangrijkste rol in verduurzaming. Ongeveer een kwart vindt dat werknemers hierin belangrijker zijn dan overige stakeholders, zoals consumenten, werknemers of zelfs de overheid. In ontwikkelde landen ligt dit percentage zelfs boven de 30%.
 
Bain - Sustainable Business Practices
 
Gebaseerd op de toenemende focus op duurzaamheid en de grotere rol die van werkgevers wordt verwacht, concludeert het adviesbureau dat duurzame bedrijfsvoering steeds belangrijker wordt voor het realiseren van talent management vraagstukken. Zo ziet een groeiende groep professionals duurzaamheid binnen een bedrijf het thema duurzaamheid als een van de belangrijkste factoren bij het zoeken naar een nieuwe baan, ook als het loon lager is. Ook op het gebied van talentbehoud groeit de rol van duurzaamheid. “Werknemers zien de duurzaamheidsagenda van een bedrijf als een kritische factor voor motivatie. En zeer gemotiveerde werknemers verlaten een bedrijf minder snel” aldus Bain.