Jan Peter Balkenende partner bij Ernst & Young

31 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende treedt per 1 april 2011 toe als partner bij accountants- en adviesbureau Ernst & Young. Hiermee volgt hij het voorbeeld van Wouter Bos, die in september 2010 ook al de overstap maakte naar de zakelijke dienstverlening. Wouter Bos werd partner bij Big 4 concurrent KPMG.
 
Balkende zal op diverse gebieden werkzaam zijn. Hij zal zowel cliënten als het internationale top-management van Ernst & Young adviseren. Ook krijgt Balkenende een leidende rol op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ernst & Young in België en Nederland.

Jan Peter Balkenende - Ernst & Young

Toponderneming

“Ik kies voor Ernst & Young omdat het een internationale toponderneming is met een bekende naam. Ik verwacht bij Ernst & Young een interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk", aldus Balkenende.

"Ik kijk uit naar de activiteiten op het gebied van Corporate Responsibility en internationale advisering".

Hoogleraar

Balkenende zal vier dagen per week voor Ernst & Young werken. Een dag in de week werkt Balkenende als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Balkende zal zijn werkzaamheden combineren met de functie hoogleraar Governance, Institutions & Internationalisation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij een dag per week werkzaam is.

Bijzondere versterking voor Ernst & Young

Bestuursvoorzitter Pieter Jongstra van Ernst & Young spreekt van een "bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in Nederland als op internationaal niveau''.