Sybren Bosch wordt partner bij duurzaamheidsbureau Copper8

18 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al acht jaar is Sybren Bosch werkzaam voor Copper8, en sinds kort mag de ervaren adviseur zich ook mede-ondernemer (partner) noemen bij het duurzaamheidsbureau.

De afgelopen jaren heeft Bosch zich vanuit Copper8 ingezet voor een meer duurzame wereld en een betere maatschappij, focusgebieden die als een rode draad door zijn loopbaan lopen. Copper8, een bureau voor duurzame vraagstukken en een voorvechter voor een circulaire economie, werd een jaar voor de komst van Bosch opgericht.

In zijn rol als Senior Adviseur heeft Bosch zich onder meer beziggehouden met circulair inkopen, beleids- en strategieontwikkeling en circulair bouwen. Zo heeft hij uiteenlopende opdrachtgevers mogen ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsambities, vooral door middel van nieuwe manieren van samenwerking, een belangrijk focusgebied binnen de dienstverlening van Copper8.Sybren Bosch, Mee-ondernemer bij Copper8

Daarnaast bouwt hij ook al jaren mee aan het adviesbureau. Zo heeft hij zich “verdiept in de metaalvraag die nodig is voor de energietransitie, organiseert hij al jaren het circulaire programma van Springtij, trok hij het Actieteam Circulair Inkopen voor CB’23, is hij betrokken bij de City Deal Conceptueel en Circulair Bouwen en trainde hij vier jaar lang inkopers in de Circulair Inkopen Academy”, schrijft Copper8.

Eerder in zijn loopbaan wist Bosch tevens met succes te solliciteren naar een rol binnen de adviesraad van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli). Dit is de adviesraad van regering en kabinet rondom strategische vraagstukken in de leefomgeving en infrastructuur in Nederland.

Zijn toetreding als junior raadslid mag een bijzondere prestatie genoemd worden, aangezien voor deze raad normaliter enkel ervaren bestuurders of hoogleraren werden geselecteerd. Naast het ondersteunen van adviestrajecten van Rli, heeft Bosch zich onder andere toegelegd op het vraagstuk ‘hoe kan de Rli de boodschap in de adviezen sterker naar buiten brengen?’.

Naast zijn vier jaar bij het Rli en zijn werkzaamheden voor Copper8 is Bosch sinds begin dit jaar bovendien actief als bestuurslid bij de Jimmy Nelson Foundation. Deze stichting ondersteunt inheemse volkeren bij het behoud van hun cultuur en manier van leven. Daarnaast heeft Bosch zich in zijn loopbaan verder ingezet voor diverse jongerenorganisaties, waaronder de adviesraad van Jongeren Milieu Actief en AGREEn, een Nijmeegse studentenconsultancy rondom duurzaamheid. 

Al met al genoeg ervaring om mee te ondernemen bij Copper8 dus, zo besloten de twee oprichters Noor Huitema en Cécile van Oppen, die Bosch vroegen om toe te treden als partner tot het bureau. “We vinden het ontzettend tof dat Sybren dan ook ‘ja’ heeft gezegd en vanaf 1 november naast zijn informele ondernemerschap ook formeel mede-ondernemer in Copper8 is”, laten ze weten.