Squarewise consultant Cecile van Oppen naar Scenter

11 september 2012 Consultancy.nl

Cécile van Oppen heeft per 1 september de overstap gemaakt van Squarewise naar Scenter. Binnen Scenter wordt ze mede-verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de adviesdiensten op het raakvlak van duurzaamheid en innovatie.
 
Scenter is een organisatie-adviesbureau met circa 25 collega´s gevestigd in Driebergen.
 
Cécile van Oppen werkte ruim zes jaar voor Squarewise. Ze heeft bij het consultancykantoor ervaring opgedaan in verschillende sectoren, waaronder banking, financial services, oil & gas, healthcare, chemical and construction. Sinds 2008 richtte ze zich met name op duurzaamheidsvraagstukken in de bouwsector. "Duurzaamheid gaat voor mij verder dan verbeteren, maar betekent juist vernieuwen, onconventioneel durven denken. Het bereiken van échte duurzaamheid wordt nu vaak belemmerd door de hiërarchische relaties die ontstaan tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, maar ook tussen ketenpartners. Duurzaamheid vraagt om een andere manier van samenwerking, en het mooie is dat juist de Nederlandse cultuur bij uitstek geschikt is voor de procesmatige innovaties die hieraan kunnen bijdragen. Binnen Scenter wil ik dit graag in een stroomversnelling brengen door mijn kennis op het gebied van duurzaamheid te combineren met de expertise van Scenter op het gebied van ketensamenwerking, prestatie inkoop, maar ook de menselijke kant van verander-trajecten."
 
Over Cécile van Oppen
Na haar studie ontwikkelingseconomie aan London School of Economics is Cécile van Oppen in 2005 aan de slag gegaan bij Anders & Winst, een klein adviesbureau dat zich richtte op strategische duurzaamheidsvraagstukken. In 2006 maakte zij de overstap naar Squarewise, waar zij duurzaamheid op de kaart zette. Daar specialiseerde zij zich verder op de procesmatige kant van duurzaamheid. Vanuit haar bevlogenheid initieerde en begeleidde zij meerdere vooruitstrevende groene samenwerkingsverbanden in onder andere de bouwsector.

Nieuws

Meer nieuws over