Scenter Triatlon haalt 9.000 euro op voor Stichting ALS
Adviesbureau Scenter heeft met zijn sportieve evenement DrieALScen afgelopen weekend meer dan €9.000 opgehaald voor Stichting ALS. Het evenement betrof een triatlon met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar en ontwikkeling van medicatie tegen de fatale spierziekte.
ALS is een afkorting voor amyotrofische laterale sclerose, en is een neuromusculaire aandoening die ervoor zorgt dat in een aantal jaar tijd het functioneren van de spieren verslechterd en stil komt te liggen. De aandoening is fataal doordat ook vitale spieren, zoals de ademhalingsspieren, door de ziekte hun functie op termijn niet langer kunnen uitvoeren. De gemiddelde overlevingstijd vanaf het ontstaan van de klinische tekenen van spierverzwakking is vier tot vijf jaar, maar sommige patiënten leven soms nog meer dan 10 jaar. Stichting ALS zet zich in tegen de spierziekte, maar de oorzaken en het ontstaansmechanisme van de diverse vormen van ALS zijn vooralsnog onbekend en de ontdekking van een geneesmiddel voor de ziekte laat nog altijd op zich wachten.
Om Stichting ALS actief te ondersteunen bij hun strijd en onderzoek, organiseerde Scenter, een organisatieadviesbureau uit Driebergen, begin september de triatlon ‘DrieALScen’. Als eerste onderdeel van het sportevenement fietsten de deelnemers vanuit Scenter’s thuisbasis Driebergen naar Amsterdam – een rit van zo’n 55 km. Daar aangekomen zwommen zij mee met de 2015 editie van de Amsterdam City Swim*(2 km door de grachten van Amsterdam). De triatlon werd afgesloten met een hardlooponderdeel van zo’n 5 kilometer rond de Amsterdamse grachten.
Klanten en werknemers van Scenter, maar ook andere supporters van het sportieve evenement konden donaties en sponsoring geven aan DrieALScen, om zo Stichting ALS te ondersteunen. Het evenement is een “groot succes” gebleken. De triatlon heeft maar liefst €9.025 opgeleverd voor Stichting ALS. “Een super resultaat”, meldt Scenter op Twitter.
* Bij de 2014 editie van de Amsterdam City Swim leverde consultancy branchegenoot Accenture een bijdrage aan de strijd tegen ALS. Een team van Accenture zwom mee om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor Stichting ALS.