4 adviesbureaus leveren bijdrage aan Facto Congres

11 juni 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Op dinsdag 16 juni vindt het Facto Congres plaats. Professionals en organisaties uit de facilitaire sector krijgen gedurende de dag diverse vakinhoudelijke presentaties en workshops voorgeschoteld en hebben de gelegenheid om met elkaar te netwerken. Adviseurs van vier adviesbureaus – Deloitte, Scenter, Twynstra Gudde en Hospitality Group – zullen inhoudelijk bijdragen aan de diverse workshopsessies.

Hoewel de tevredenheid van facilitaire organisaties de afgelopen jaren toeneemt is in een wereld van voortdurende verandering stilstaan geen optie. Dat geldt ook voor de manier waarop facilitaire organisaties producten & diensten aanbieden, processen inrichten en de samenwerking met dienstverleners en leveranciers organiseren. Recent onderzoek toont namelijk aan dat er grote verschillen zijn tussen facilitaire organisaties, in onder meer structuur en omvang. Wat brengt de nabije toekomst en hoe beïnvloedt die toekomst het Facility Management vak en dienstverleners?

FACTO Congres
Facto Congres
Bovenstaande, en nog meer vragen, zullen centraal staan tijdens het Facto Congres (‘Future FM’) dat op 16 juni plaatsvindt in het Van der Valk hotel in Veenendaal, en dat wordt georganiseerd door Facto Magazine, een online platform voor facilityprofessionals. Op het evenement worden honderden professionals verwacht uit de facility branche, die nieuwe inzichten komen opdoen en met elkaar kunnen netwerken. Naast twee plenaire sessies (een door trendwatcher Marcel Bullinga, en een door cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom), worden er voor de bezoekers gedurende de dag twaalf workshops verzorgd. De bezoekers kunnen in totaal drie workshops uitkiezen om te volgen.

Inhoudelijke bijdrage 4 adviesbureaus
Aan (de workshops van) het Factocongres zullen naast diverse facility-experts ook tal van professionals uit de adviesbranche een inhoudelijke bijdrage leveren. Dit jaar zijn vertegenwoordigers van Deloitte, Scenter, Hospitality Group en Twynstra Gudde aanwezig op het evenement. Zij zullen inhoudelijke workshopsessies verzorgen met uiteenlopende facilitaire thema’s.

The Edge

Erik Ubels, Directeur IT & Workplace Services bij Deloitte verzorgt de sessie ‘Innovatief gebouwbeheer met big data’. Aan de hand van een case van Deloitte’s kantoorgebouw ‘The Edge’, het meest duurzame kantoor ter wereld, gaat Ubels in op de innovatieve en duurzame systemen in het kantoor en de big data die daarbij wordt gebruikt. Hij gaat in op vragen als: ‘Hoe werkt het innovatieve systeem? Wat zijn de mogelijkheden voor FM en gebouwbeheer? Wat zijn de ervaringen sinds de ingebruikname? En wat zijn toekomstige ontwikkelingen als het gaat om het nog slimmer maken van kantoren?’

Jeroen van de Rijt, Senior Consultant bij Scenter, verzorgt de workshop ‘Aanbesteding multiservices volgens Best Value’, samen met Anne-Marie van Diepen van Overbeek en Miranda van Leeuwen-Cottaar, respectievelijk Beleidsmedewerker FM en Contractmanager Inkoop bij Provincie Noord-Holland. De drie zullen in de sessie het gebruik van Best Value Procurement voor de aanbesteding van diverse facilitaire diensten behandelen. De provincie Noord-Holland is de eerste partij die een multiservices-contract in de facilitaire sector via de Best Value aanpak in de markt heeft gezet. Er zal onder meer worden ingegaan op vragen als: ‘Hoe ziet het Best Value-proces eruit en wat zijn de aandachtspunten als voor deze methodiek wordt gekozen?'

Jeroen van de Rijt, Dick Leijen, Henk Visser, Chellie van den Bergh en Erik Ubels

Dick Leijen en Henk Visser, respectievelijk Directeur en Algemeen Directeur bij Hospitality Group, verzorgen de workshop ‘De kracht van engagement’. Het goed ontwikkelen van werkplekconcepten vraagt om een veel sterkere betrokkenheid van de uiteindelijke gebruiker. In de workshop gaan ze in op vragen als: ‘Hoe ontwikkel je nu een echt inspirerend workplace management? Hoe weet je wat medewerkers drijft? Hoe kun je medewerkers optimaal faciliteren?'

En bovenal hoe kun je HR, ICT, FM en Huisvesting en de uiteindelijke gebruiker integraal betrekken bij het ontwikkelen en activeren van een productieve werkomgeving?

Chellie van den Bergh, onder meer senior-adviseur organisatieontwikkeling bij Twynstra Gudde, verzorgt samen met Koen Pijnenburg, afdelingshoofd bij Facilitair Management bij De Nederlandsche Bank een workshop, getiteld ‘De omgeving verandert: flexibel FM gevraagd'. Daarin gaan zij aan de hand van een case bij DNB in op het thema flexibel facilitair management en staat het veranderingstraject centraal dat het facilitair bedrijf van de centrale bank heeft doorlopen.