Scenter verzorgt DrieALScen triatlon voor Stichting ALS

12 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Scenter organiseert op 6 september het sportieve evenement DrieALScen, een triathlon die wordt gehouden in het kader van het goede doel, specifieker de stichting ALS. Tijdens dit triathlon-evenement zal zoveel mogelijk geld door de sporters worden opgehaald voor onderzoek naar de fatale spierziekte.

In Nederland kampen zo’n 1.000 mensen met de vooralsnog ongeneeslijke spierziekte ALS. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. De oorzaken en het ontstaansmechanisme van de diverse vormen van ALS zijn vooralsnog onbekend en een geneesmiddel voor de ziekte is nog altijd niet ontdekt. ALS is een fatale aandoening, aangezien op termijn ook de ademhalingsspieren het begeven. De gemiddelde overlevingstijd vanaf het ontstaan van de klinische tekenen van spierverzwakking is 4 tot 5 jaar, maar sommige patiënten leven soms nog meer dan 10 jaar.

Stichting ALS

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland zet zich primair in voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. Verder biedt de stichting een communicatieplatform voor ALS patiënten, hun naasten, nabestaanden en hun omgeving (lotgenoten contact). Tenslotte zetten zij zich in voor de verbetering van levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten, en het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbare geld voor wetenschappelijk onderzoek.

Scenter organiseert DrieALScen
Om Stichting ALS actief te ondersteunen bij hun strijd tegen ALS, organiseert Scenter, een organisatieadviesbureau uit Driebergen, op 6 september 2015 een sportief evenement: DrieALScen. De DrieALScen is een triatlon waarvan onder meer de Amsterdam City Swim* onderdeel van uitmaakt. Doel van het evenement is zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS.

DrieALScen

Als eerste onderdeel van de triathlon zullen deelnemers fietsen vanuit Driebergen naar Amsterdam (55 km). Daar aangekomen zwemmen zij mee met de Amsterdam City Swim (2 km door de grachten van Amsterdam). Vervolgens wordt er nog hardgelopen rond de Amsterdamse grachten (zo’n 5 kilometer). Ook is er de mogelijkheid om in teamverband mee te doen aan een estafette om een sportieve prestatie te kunnen neerzetten.

Wie dit goede doel van Scenter wil ondersteunen kan een donatie doen aan Stichting ALS. Dat kan op: NL45 RABO 0369203070 t.n.v. DrieALSscen te Driebergen.

Eind vorig jaar schreef Consultancy.nl over de inzet van Accenture tijdens de Amsterdam City Swim, in het kader van de strijd tegen ALS.