Atos Interim Management wordt Schaekel & Partners

12 juni 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Atos Interim Management gaat verder onder de naam Schaekel & Partners. In lijn met de rebranding heeft Schaekel & Partners een nieuwe website gelanceerd en de naamswijziging ook doorgevoerd op sociale media, waaronder LinkedIn en Twitter.

Roots binnen KPMG en Atos

De juridische voorganger van Schaekel & Partners is in 1987 opgericht als de interim management tak van KPMG. In 2002 werd KPMG Consulting overgenomen door Atos, ook de interim management tak maakte de overstap naar de IT dienstverlener. De naam werd omgedoopt tot Atos Interim Management. Begin dit jaar besloten Atos en Atos Interim Management om zich weer te concentreren op hun kernactiviteiten en werd de verzelfstandiging van Atos Interim Management een feit. De naamsverandering naar Schaekel & Partners was al reeds aangekondigd - in maart bevestigde Piet Hein de Sonnaville (Managing Partner) in een interview met het FD dat het managementbureau medio dit jaar een nieuwe bedrijfsnaam zou lanceren.

Schaekel & Partners opgericht

Schaekel & Partners

Schaekel & Partners wordt geleid door vier partners: Piet Hein de Sonnaville, Hans Buijze, Marleijn de Groot en Edwin Reijntjes. Het team bestaat verder uit diverse Associate Partners en een uitgebreid netwerk van ervaren interim managers (het zogenaamde ‘Schaekel-netwerk’). Het interim-management en search bureau richt zich met name op zwaardere management- en directiefuncties in de vakgebieden Operations en ICT.
 
Volgens Managing Partner De Sonnaville kan Schaekel & Partners als gevolg van de verzelfstandiging slagvaardiger te werk gaan. ?Wij zijn van mening dat het zelfstandig ondernemerschap onze dienstverlening ten goede komt. Het geeft ons energie en meer bewegingsvrijheid. Hierdoor kunnen we nog beter op de behoefte van onze klanten in deze sterk veranderde arbeidsmarkt inspelen”.

Offline matching

Op de vraag wat het managementbureau onderscheidt van concurrenten in de interimmarkt wijst De Sonnaville – geheel tegen de stroom in – naar de offline maatwerk aanpak. “Om ons heen zien we dat de meeste interim- en searchbureaus zich volledig richten op online dienstverlening. Schaekel & Partners gaat niet voor quick wins door te matchen via het internet. Wij geloven vooral in het ontwikkelen van duurzame persoonlijke relaties met onze cliënten en met onze kandidaten. Wij zijn nauw bij hen betrokken en kennen hen persoonlijk. Hierdoor is de kwaliteit van onze plaatsingen altijd hoog”.