Atos Interim Management krijgt nieuwe bedrijfsnaam

21 maart 2013 Consultancy.nl

Atos Interim Management krijgt medio 2013 een nieuwe bedrijfsnaam. Dat heeft Piet Hein de Sonnaville (53), Managing Partner van het interim bureau, bevestigd in een interview tegenover Het Financieele Dagblad (FD). Het interim bureau blijft wel nauw samenwerken met de IT dienstverlener.
 
Management buyout
Medio januari is Atos Interim Management verzelfstandigt van Atos. 25 interim managers waren betrokken bij de management buyout (MBO). Logica achter de stap was de behoefte van beide adviesbureaus om zich volledig te kunnen concentreren op hun kernactiviteiten - Atos richt zicht op IT diensten en Atos Interim Management op interim management.
 
Piet Hein de Sonnaville - Atos Interim Management
 
In het interview gaat De Sonnaville ook in op de werkgebieden, positionering en verwachtingen voor het komende jaar.
 
Drie werkgebieden
De core business van Atos Interim Management is het leveren van interim managers. Daarnaast “adviseren we ook over flexibilisering van organisaties en, in toenemende mate, kennisuitwisseling over de top van de interim markt” zegt De Sonnaville.
 
Hogere interim segment
Atos Interim Management positioneert zichzelf in het hogere segment van de interim management markt en werkt met name werkt voor opdrachtgevers in “het grotere MKB”. Doordat grotere organisaties interim-managers puur op prijs inkopen valt deze doelgroep buiten de strategische focus. “Wij richten ons meer op de middenbedrijven en voeren daar complexe opdrachten uit waarbij de probleemstelling niet altijd helder is, de oplossingsrichting niet duidelijk. Soms is de opdrachtgever zelf deel van het probleem. In de advisering daarover zit onze toegevoegde waarde, de invulling ervan doen we samen met onze partners” licht De Sonnaville toe.
 
Verwachting
Over het komende jaar is De Sonnaville ondanks de moeilijke markt positief: “We verwachten voor 2013 een lichte omzetgroei. Enerzijds door de inspanningen van de partners van ons bedrijf; anderzijds door de aantrekkende markt voor interim-managers”.
 
Over Atos Interim Management
Atos Interim Management is in 1987 opgericht als de interim management tak van KPMG. In 2002 werd KPMG Consulting overgenomen door Atos, ook de interim management maakte de overstap naar de IT dienstverlener. De naam werd omgedoopt tot Atos Interim Management.

Nieuws

Meer nieuws over