De snelste groeiers in consultancy, detachering en marktonderzoek

08 juni 2021 Consultancy.nl 6 min. leestijd

NLgroeit en het Erasmus Centre for Entrepreneurship hebben de 2021-editie van hun jaarlijkse ‘Top 250 Groeibedrijven van Nederland’ bekendgemaakt.

Met hun Top-250 Groeibedrijven-lijst willen de onderzoekers inzicht geven in de groeijuwelen van de Nederlandse economie. Alleen bedrijven die drie opeenvolgende jaren een groei van minimaal 20% in fte en/of omzet hebben geboekt komen in aanmerking voor de lijst. De ondergrens voor deelname ligt op minimaal 10 fte in dienst en/of minstens €5 miljoen aan omzet.

In de lijst van dit jaar – de vijfde editie van de Top 250 Groeibedrijven – staan tal van bekende namen, zoals Bol.com (online retailer), Bunq (digitale bank), Coolblue (online retailer), Fastned (een leverancier van laadpalen voor elektrische auto’s) en Picnic (online supermarkt).

De snelste groeiers in consultancy, detachering en marktonderzoek

In de top 250 staan ook verschillende partijen uit de zakelijke dienstverlening. Een overzicht van de bedrijven die actief zijn in de segmenten consultancy, detachering of marktonderzoek:

Agium

Kantoor: Delft
Aantal medewerkers: 170

Agium is een zakelijke dienstverlener (werving & selectie, detachering en consultancy) gespecialiseerd in finance & control. Agium stond al eerder in de lijst van ’s lands snelst groeiende bedrijven.

Count & Cooper

Kantoor: Rotterdam
Aantal medewerkers: 65

Count & Cooper is een tender- en projectmanagementbureau gespecialiseerd in het binnenhalen en uitvoeren van complexe projecten in de bouw en infrastructuur. Zo is Count & Cooper bijvoorbeeld betrokken bij de grootschalige metamorfose van stationsgebied Amsterdam Centraal.

DVJ Insights

Kantoor: Utrecht
Aantal medewerkers: ~70

DVJ Insights is een fullservice global marktonderzoeksbureau en is onderdeel van de DVJ Research Group. Het bedrijf uit Utrecht staat voor het derde opeenvolgende jaar in de ranking. In 2018, 2019 en 2020 ontving het bedrijf voor zijn sterke groei erkenning in de vorm van de welbekende FD Gazelle.

Lucas Hulsebos, CEO DVJ Insights: “Dit is opnieuw een bevestiging dat de strategie die we een aantal jaar geleden hebben ingezet werkt. Voor mij is groei niet iets dat zomaar gebeurt. We hebben bewust de keuze gemaakt om te groeien en hebben ons daar vanaf het begin op ingesteld. We zijn erg trots op deze plek in de top 250.”

Markteffect

Kantoor: Eindhoven
Aantal medewerkers: ~80

Markteffect werd opgericht in 2007 en richt zich op marktonderzoek en intelligence. Het bedrijf groeit al jaren met dubbele cijfers en is na het binnenhalen van een FD Gazelle Award nu (wederom) bekroond met de prijs van NLgroeit. Ten opzichte van 2015 heeft Markteffect zijn team nagenoeg weten te verdrievoudigen naar zo’n 80 werknemers.

Edgar de Beule, oprichter en directeur van de ME Research Group (de holding boven Markteffect), reageert verheugd op de notering: “Het is een illuster rijtje van prachtige ondernemingen. Wij vinden het dan ook een hele eer dat de we hier tussen staat. Het is vooral loon naar werken voor onze teams, door hen is de groei van de afgelopen jaren zo succesvol geweest.”

Pipple

Kantoor: Eindhoven
Aantal medewerkers: 30+

Pipple is een data science-bureau uit Eindhoven dat opdrachtgevers helpt met complexe problemen door het ontwikkelen van praktische oplossingen op basis van wiskunde, statistiek, machine learning, kunstmatige intelligente en algoritmen.

Plat4mation

Kantoor: Utrecht
Aantal medewerkers: 300+

Plat4mation is een ServiceNow Elite Partner die strategisch advies, implementatiediensten en applicaties levert voor het ServiceNow platform, een cloud-based SaaS-platform dat bedrijfsprocessen automatiseert. Sinds de oprichting van Plat4mation in 2013 is het bedrijf uitgegroeid naar bijna 300 werknemers wereldwijd. Ook vorig jaar stond Plat4mation in de Top 250 Groeibedrijven en wonnen ze in 2019 een Gouden Gazelle voor hun sterke groei.

Vanberkel Professionals

Kantoor: Den Haag
Aantal medewerkers: ~125

Vanberkel Professionals is een financieel en interim adviesbureau dat diensten levert binnen het brede financiële werkveld. Het bureau is gespecialiseerd in gebieden als audit, controlling, consulting en financial accounting en bedient onder meer de segmenten Rijksoverheid, lokaal bestuur, woningcorporaties, zorg en onderwijs. Het bedrijf is al meerdere keren uitgeroepen tot FD Gazelle en een Top 250 groeibedrijf.

Verder lezen: Hoe Vanberkel Professionals in tien jaar uitgroeide tot een gevestigde naam.

Velox

Kantoor: Laren
Aantal medewerkers: 120+

Velox is een projectbureau dat opdrachtgevers in de bouw, installatie- en civiele techniek (bouwbedrijven, ingenieurs en projectontwikkelaars) voorziet van inzicht en overzicht ten behoeve van optimale personele inzet. De consultants denken op strategisch niveau met deze partijen mee om personeelsplanningen rond te maken. En met succes. Velox groeit al jaren hard: in 2019 met 50% en in 2020 geheel tegen de stroom in met 20% (ondanks de coronacrisis).

Verder lezen: In een teruglopende markt weet Velox hard te groeien.

Verstegen Accountants

Kantoor: Dordrecht
Aantal medewerkers: 150+

Verstegen accountants en adviseurs is een middelgroot accountants- en advieskantoor met vestigingen in Dordrecht (hoofdkantoor), Amsterdam (Schiphol) en Assen, en telt ruim 150 medewerkers. Het kantoor bedient klanten in de profit en non-profit sector, van grotere familiebedrijven, tot kleinere mkb-partijen en van zorginstellingen tot (semi-)overheden, publieke organisaties en kerkelijke instellingen.

Viqtor Davis

Kantoor: Utrecht / Amsterdam / Londen
Aantal medewerkers: 300+

Viqtor Davis is een specialist in datavraagstukken. Het bedrijf is van oorsprong Nederlands, maar opereert ook internationaal met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Viqtor Davis richt zich op vijf thema’s – datastrategie, governance, management, science en analytics – en is vooral actief in de sectoren energie, retail, financial services, mobiliteit, logistiek, productie en de overheid. Het bedrijf is onderdeel van First Consulting.

Verder lezen: Viqtor Davis valt in de prijzen voor snelle groei.

De lijst van zakelijke dienstverleners betreft geen ranking in procentuele groei en is opgesteld in alfabetische volgorde.