Velox verbindt opdrachtgevers met talent in de bouw

01 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

De bouw is een van de weinige sectoren die volop is blijven doordraaien tijdens de crisis. Tegelijkertijd wordt de sector geconfronteerd met allerlei nieuwe trends en ontwikkelingen, waardoor de vraag naar gekwalificeerd talent toeneemt. Velox speelt in op deze vraag. “Winnaars met elkaar verbinden – dat is precies wat we als projectbureau doen.”

Aan het woord is Jan-Willem Pera, die leidinggeeft aan team installatietechniek, een van de vakgebieden van het bureau. Hij en collega Michel Lentink (voormalig teamlead van team bouwkunde) vertellen hoe het bureau ervoor zorgt dat de juiste mensen op het juiste moment aan de juiste opdracht worden gekoppeld.

“Door de enorme bouwopgave en de vele ontwikkelingen in de markt is er veel behoefte aan kennis en kunde”, geeft Pera aan. “Opdrachtgevers merken dat ze zelf niet altijd de mensen in huis hebben om complexe en grootschalige projecten in te vullen. Onze dienstverlening neemt zorgen weg op dit vlak.”

Jan-Willem Pera, Michel Lentink, Velox

Daarbij biedt  Velox specialisten in uiteenlopende vakgebieden. “Bijvoorbeeld op het gebied van engineering, BIM-modellering, werkvoorbereiding, uitvoering en projectmanagement”, vertelt Lentink. Aan de basis van de matching-aanpak staat een duurzame relatie met een opdrachtgever. “Veel van onze klanten zijn al jaren afnemers van onze diensten”, legt Lentink uit.

“Onze teams van bouwkunde, installatie- en civiele techniek bestaan uit gedreven en betrokken consultants die continu contact onderhouden met klanten. We zijn constant in gesprek met projectontwikkelaars, adviesbureaus, ingenieursbureaus en (middel)grote aannemers in de utiliteit- en woningbouw. We inventariseren toekomstige projecten en onze gewenste support hierop wanneer projectfases starten.”

Dit contact beperkt zich niet enkel tot de salesfase. “Gedurende het project houden we een vinger aan de pols door regelmatig te informeren hoe het project en de werkzaamheden verlopen. We inventariseren continu of er vragen zijn en of er aanvullende/andere begeleiding gewenst is.”

Bij het inzetten van hun professionals maakt Velox uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van technologie. Directeur Kisito Zonneveld gaf al eerder aan hoe het bedrijf ‘recruitment automation’ inzet om zijn staffing naar een hoger niveau te tillen. Nu wijzen ook Pera en Lentink op de voordelen van deze aanpak.

Een competitief voordeel waar het bureau de vruchten van plukt is het kunnen inspelen op “vragen van morgen”. Pera legt uit: “We gaan in een vroeg stadium om de tafel met de opdrachtgevers om de wensen in kaart te brengen. Maar vaak hebben we deze behoefte al zelf eerder in kaart gebracht. Middels slimme tooling hebben wij namelijk inzicht in de manifeste en latente behoeften van opdrachtgevers.”

Daarmee kan Velox “in plaats van reactief, juist proactief vacatures invullen”, vult Lentink aan. En deze behoefte wordt zorgvuldig gematcht met de pool van professionals in het netwerk. “Op basis van specifieke gegevens, zoals soort project, plaats, benodigde kwalificaties én referenties, maken we een longlist van professionals die over de juiste kernkwaliteiten beschikken. De klant selecteert vervolgens de gewenste kandidaat.”

Tegelijkertijd wordt doorlopend met professionals gewerkt aan het bijhouden van de vaardigheden. De ontwikkelingen ontvouwen zich immers in een rap tempo. “De bouw- en vastgoedsector is in beweging. We voorzien daarom onze professionals van specialistische trainingen en opleidingen.”

“Zowel klanten als professionals stellen onze werkwijze zeer op prijs. Doordat we veel tijd investeren in het contact met klanten en professionals, kunnen we bij capaciteitsvraagstukken snel en accuraat schakelen, wat de kans op een goede match aanzienlijk vergroot”, sluiten Pera en Lentink af.