Rik Harsevoort over zijn start bij projectbureau Velox

16 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medio 2022 begon Rik Harsevoort zijn loopbaan bij Velox, een projectbureau voor de bouw- en installatiesector. Een gesprek met Rik over onder meer zijn vliegende start en zijn werkzaamheden.

Het zijn drukke tijden voor Rik Harsevoort. Na eerst enige tijd op het kantoor van Velox in Laren te hebben meegelopen, was het voor Rik duidelijk dat zijn keuze voor het projectbureau de ideale manier was om zijn nog jonge loopbaan alvast een uitstekende kickstart te geven.

Rik werkt parttime voor het kantoor, want in september begon hij tevens de master Human Resource Management aan Rijksuniversiteit Groningen. “Ik vind het de ideale combinatie: leren over het HRM-vak, en tegelijkertijd praktijkervaring opdoen binnen recruitment bij een snelgroeiend bureau in een dynamische sector.”

Rik Harsevoort, Corporate Recruiter, Velox

Heel veel affiniteit met de bouw- en installatiesector had Rik voorafgaande aan zijn start niet echt. “Maar ik krijg steeds meer inzicht in het reilen en zeilen van de sector. En wat ook leuk is dat de branche nu steevast een plek krijgt in de politieke agenda en de media.

Het in Laren gevestigde Velox helpt opdrachtgevers binnen de hele projectketen met zelfstandige bouwprofessionals. Het bureau is betrokken bij enkele van de grootste bouwopgaven in ons land, denk aan de energietransitie en het woningtekort.

Zorgen voor de juiste professionals

Zelf houdt Rik zich bezig met de werving van professionals voor het kernteam van Velox. “Ik spreek voornamelijk mensen met een commerciële achtergrond of mensen die een studie zoals HRM hebben gedaan. Zij vervullen rollen als sales consultant of recruitment consultant. Het kernteam zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers op het juiste moment kan beschikken over de juiste professional in de bouw en installatietechniek.”

“Maar ik ben ook bezig met wat marketingactiviteiten, zoals een interne podcast serie waarin ik in gesprek ga met collega’s om potentiële kandidaten een realistisch beeld te geven van hun toekomstige functie. Hierin zie ik dat Velox recht voorop loopt in recruitmentmarketing – samen zorgen de twee vakgebieden voor een betere positionering rondom employees branding.”

Inmiddels zes maanden actief in zijn rol, voelt Velox voor Rik inmiddels als een tweede thuis: “Het eerste gesprek met de directeur [Kisito Zonneveld] voelde al direct goed. En door de prettige manier van communiceren en begeleiden biedt Velox me een prettig basis om te leren. En, wat me vooral opvalt, er wordt intern echt geluisterd naar de behoeftes van de individu.”