Young Advisory Group trekt McKinsey & Company aan als trainingspartner

07 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De Young Advisory Group heeft ’s werelds grootste strategy consultancykantoor aan zich weten te binden. McKinsey & Company is per 1 oktober 2018 vaste trainingspartner van het door studenten geleide adviesbureau. 

Door de toevoeging van McKinsey & Company werkt de Young Advisory Group (YAG) nu samen met in totaal achttien trainingspartners. Zo worden de jonge adviseurs van de YAG onder meer ondersteund door de volgende consultancypartijen: Berenschot en Roland Berger (vaste trainingspartners) en Bain & Company, Strategy&, EY-Parthenon, Deloitte, EY, PwC, Accenture, Boer & Croon, Simon-Kucher & Partners, Bloom, De Baak, Kirkman CompanyYSE en Beerschot & Simons.

De ondersteuning die YAG ontvangt van zijn trainingspartners is tweeledig. Enerzijds kunnen de studentconsultants bij de ervaren adviseurs van deze organisaties terecht om te sparren over bijvoorbeeld klantopdrachten, daarnaast krijgen ze geregeld trainingen aangeboden om hun consultancyvaardigheden verder te versterken.

McKinsey derde vaste trainingspartner

Sinds deze maand is McKinsey & Company ‘vaste’ trainingspartner van het studentenadviesbureau, de derde vaste partner en de achttiende in totaal. Vanuit die hoedanigheid zullen de jonge consultants bij sparringspartner McKinsey advies kunnen vragen over projecten, waarbij het strategiekantoor zijn opgedane kennis en ervaring zal delen om YAG zo goed mogelijk te helpen. Elke vestiging van de YAG krijgt een eigen contactpersoon toegewezen. “Deze contactpersonen zijn zelf ook ooit YAG’er geweest, wat deze samenwerking een extra dimensie geeft”, aldus Nikki Kerkhoff, consultant bij YAG.

Young Advisory Group trekt McKinsey & Company aan als vaste trainingspartner

Naast dat het kantoor de mogelijkheid biedt om directe vragen te stellen, zal McKinsey ook elk jaar een training geven aan de jonge consultants. Deze trainingen zullen afgestemd worden op de behoeftes van YAG. In november 2017 is YAG al langs geweest voor een training, met als werktitel ‘Start a project effectively. From problem to dummy slide to workflow.’ Als vervolg op deze training hebben de McKinsey-consultants contact opgenomen met elke vestiging van Young Advisory Group om de implementatie van de training onder de loep te nemen en verdere vragen te beantwoorden. “Dit is toen zo goed bevallen, dat het geleid heeft tot deze nieuwe samenwerking”, legt Kerkhoff uit.

Branding onder topstudenten

Voor McKinsey & Company betekent het partnership dat het strategy consultingkantoor zijn branding onder toekomstige topstudenten verder kan ontplooien. McKinsey is al langer een trainingspartner van studentenadviesbureau De Kleine Consultant. Zowel McKinsey als YAG kijkt uit naar de samenwerking: “We hebben er enorm veel zin in en verwachten dat de samenwerking Young Advisory Group kwalitatief nog beter kan maken!”, aldus Kerkhoff.

Opgericht in 2010 door Paul Geurts, is de Young Advisory Group vandaag de dag een van de grotere door studenten bestuurde adviesbureaus van ons land. Oorspronkelijk gestart in twee uitvalsbasissen – Groningen en Rotterdam – wist het studentenadviesbureau de afgelopen jaren gestaag te groeien. Inmiddels is YAG actief vanuit vier kantoren door heel Nederland en concurreert het met andere bekende namen in het landschap, zoals De Kleine Consultant (tien kantoren in drie landen) en UniPartners (vestigingen in twaalf steden). De YAG telt een ledenbestand van ongeveer 120 actieve consultants en alumni.