35 YAG consultants volgen training bij McKinsey & Company

17 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

35 consultants van de Young Advisory Group (YAG) hebben op 10 november een training gevolgd bij McKinsey & Company in Amsterdam. De training was toegespitst op YAG-projecten en draaide om ‘Effective Project Construction’. Maxime Smeekes, consultant bij YAG Rotterdam/Delft, doet verslag.

“De YAG was uitgenodigd door vier oud-YAGers die nu werkzaam zijn bij McKinsey & Company: Oscar Santegoeds (Fellow), Bram Hallo (Fellow), Jeroen Kremer (Fellow) en Jan Cees van Senden (Intern & Future Fellow), en werden ontvangen in het prachtige pand van McKinsey & Company op de Amstel. Samen met huidige YAGers hebben Oscar, Bram, Jeroen en Jan Cees een YAG-specifieke training in elkaar gezet”, vertelt Smeekes.

Effective Project Construction

De training, met als werktitel ‘Start a project effectively. From problem to dummy slide to workflow’, begon met een algemene presentatie over McKinsey & Company (een van de grootste consultancybureaus ter wereld), waar er ruimte was voor vragen van de consultants van het studentenadviesbureau. De groep werd vervolgens in vijven verdeeld en aan het werk gezet met een strategisch vraagstuk. Elke groep presenteerde zijn ‘Issue Tree’, waarna in tien minuten werkstromen in kaart werden gebracht. Tijdens de presentatie van deze werkstromen werd nuttige feedback gegeven door de groep en de professionals van McKinsey.

Training McKinsey & Company Als laatste onderdeel van de training kwam het creëren van de Storyline aan bod en werd het ‘Dummy Slide Deck’ uiteengezet en gepresenteerd. “Door te discussiëren met McKinsey en elkaar over de huidige en verbeterde constructie van een project, staat de YAG weer op scherp”, vertelt Smeekes.

De “geslaagde, zeer nuttige en strak georganiseerde dag” werd afgesloten met een borrel op de zesde verdieping, met panoramisch uitzicht over Amsterdam. Als vervolg op de training hebben de McKinsey consultants contact opgenomen met elke vestiging van de Young Advisory Group om de implementatie van de training onder de loep te nemen en verdere vragen te beantwoorden. “Onze consultants hebben weer nieuwe input en ideeën gegenereerd om de projecten nog effectiever te construeren, met veel dank aan de McKinsey werknemers”, besluit Smeekes.

Eerder dit jaar volgden consultants van de YAG al een ‘Results Delivery’ training van Bain & Company, een datagerichte training bij VODW en werd een training verzorgd door betaalspecialist Adyen.

Vorige maand werd Wopke Hoekstra, een partner bij McKinsey, in een klap een van de bekendste zakenmannen van ons land toen hij benoemd werd tot de nieuwe minister van Financiën. Hij volgde Jeroen Dijsselbloem op.