Bain & Company geeft 'Results Delivery' training aan jonge adviseurs

23 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

35 consultants van de Young Advisory Group hebben begin deze maand een Results Delivery training gevolgd bij Bain & Company in Amsterdam. YAG consultant Sophie de Mol van Otterloo vertelt over hoe de training bij het strategie advieskantoor is bevallen.

De Young Advisory Group (YAG) is een studentenadviesbureau met meer dan vijftig young professionals, die volwaardige consultancydiensten leveren vanuit vier vestigingen in Nederland (Amsterdam, Eindhoven/Tilburg, Groningen en Rotterdam/Delft).

Om hun expertise en skills op peil te houden volgen de YAG adviseurs trainingen bij verschillende partners van het bureau, onder wie ook vaste trainingspartners Roland Berger en Berenschot. Maar ook andere consultancyorganisaties worden regelmatig ingeschakeld voor het trainen van de jonge consultancytalenten. Op 1 juni 2017,was het de beurt aan Bain & Company, een van de grootste strategy consultancykantoren ter wereld om de laatste training van dit collegejaar te verzorgen.
Bain & Company geeft 'Results Delivery' training aan adviseurs Young Advisory Group

Terugkijkend op de training vertelt Sophie de Mol van Otterloo, consultant bij de YAG: “Het enthousiasme was groot, maar liefst 34 YAG’ers waren de trein in gesprongen om weer een beetje wijzer te kunnen worden.” Aangekomen bij het Amsterdamse kantoor van Bain werden de studentconsultants ontvangen door Associate Consultant Ruth van Montfoort, die een introductie verzorgde.

Vervolgens nam Roel van den Heuvel (Manager) het woord, om verder te praten over het werken bij Bain. De Mol van Otterloo: “Het aandringen van beiden op het stellen van vragen wierp zijn vruchten af. Wat begon als een presentatie eindigde in een dynamische Q&A wat de introductie voor beide partijen interessanter en uitdagender maakte.” Ze vervolgt: “Bain vertelde over hun informele manier van omgang met elkaar, over het voorop stellen van je eigen leerproces en over projecten doen die je leuk vindt; principes die goed aansluiten bij de kernwaarden van de YAG. Ook werden we erg enthousiast van de internationale opties die Bain te bieden heeft door alle verschillende vestigingen over de wereld.”

Na de introductie kwam Bianca Bax, partner en oudgediende bij Bain, langs om de inleiding te geven voor de training ‘Results Delivery’, die zich richtte op advies geven over change management. Diverse Bain Associate Consultants, waaronder ook YAG-alumnus Mark van den Broek, begeleidden de YAG consultants vervolgens in kleinere groepen. Aan de hand van projecten van de YAG werd nagedacht over hoe je ervoor zorgt dat de klant de gewenste deliverables krijgt en dat deze binnen de organisatie ook breed gedragen worden. De Mol van Otterloo: “Iedereen was erg enthousiast over het model en de tips die zijn gegeven en zien veel mogelijkheden om dit toe te passen in onze toekomstige projecten.”
 

Naderhand was er nog een borrel bij Blooker aan de overkant van het kantoor van Bain. De YAG consultant besluit: “Na een aantal consultants informeel te hebben gesproken en van de sfeer te hebben geproefd, kwam er een einde aan de leerzame en leuke middag bij Bain. De YAG wil iedereen die heeft meegeholpen nogmaals bedanken!”

* Recent volgden YAG consultants een datagerichte training bij VODW en werden trainingen gevolgd bij Accenture en FinTech-bedrijf Adyen.