Young Advisory Group op datagerichte training bij VODW

24 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 3 maart zijn de consultants van de Young Advisory Group (YAG) bij VODW langs geweest voor een datagerichte training. Sophie de Mol van Otterloo, Consultant bij de YAG, doet verslag. 

Uitgenodigd door één van de medeoprichters van de YAG in Groningen, Suzanne Legtenberg (Digital Strategist), werden we na een mooie boswandeling van het busstation ontvangen op het kantoor van VODW in Leusden door Marieke Storm (HR Manager), Bastiaan van de Rakt (Senior Manager Data Science), Anne van den Broek (Data Science Consultant) en Nienke de Jong (Data Science Consultant).

In de introductie werd verteld over de gemiddelde dag van een VODW’er, inclusief de vrijmibo en VOK (vrijdag ochtend koffie), over de verschillende disciplines bij VODW en hoe uit deze disciplines een team wordt opgesteld. Met al deze aspecten helpt VODW snelle spelers, de hazewindhonden, groter te worden en grote spelers, de olifanten, sneller worden.

Young Advisory Group op datagerichte training bij VODW

Hierna werd een voorbeeld gegeven van een case door Anne van den Broek (Data Science Consultant), en dan vooral ingezoomd op de data, op verzoek van de YAG. Het hele proces van vraag tot inzicht werd uitgelegd; van de huidige positionering van het bedrijf in de data maturity curve, tot de uiteindelijke deliverables zoals de berekeningen, het idee rondom de Customer Lifetime Value en de uitgebreide churn rates in een issue tree. Ook werd uitleg gegeven over het kwantificeren van interviews, het zo overzichtelijk mogelijk maken van je dashboard design en hoe om te gaan met de privacy wetgeving. 

Na een korte pauze was het tijd om onze hersens en creativiteit aan te wenden voor de case die VODW voor ons had voorbereid. Het idee was om via een Data Driven Design Process met een tegenprestatie te komen voor het afstaan van je data aan het bedrijf in kwestie. In de jury schoof ook, naast Marieke en Bastiaan, Lotte van Slooten (Data Science Consultant) aan, die op dit moment bezig is met het project waar deze case op gebaseerd is. Alle vijf de groepen kwamen met originele ideeën waar het projectteam van VODW vast iets nuttigs aan heeft gehad! 

De geslaagde, strak georganiseerde dag werd afgesloten met een gezellige borrel in het eigen bruine café van VODW. Als mooie extra uitkomst van de dag is VODW vanaf nu de vraagbaak op het gebied van Data Science geworden voor de YAG. De YAG wil VODW nogmaals bedanken voor de leuke en leerzame dag!

Trainingen

Een aantal maanden terug ging Young Advisory Group bij Accenture langs voor een training en ook FinTech-bedrijf Adyen opende laatst haar deuren voor het aanstormend consultancy talent. Het studentenadviesbureau houdt de kennis en vaardigheden van zijn consultants op peil door middel van trainingen bij de verschillende partners van de YAG, onder wie ook Roland Berger en Berenschot als vaste trainingspartners.