Young Advisory Group consultants volgen training bij Adyen

20 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 13 januari 2017 werd er voor de eerste keer een groep studenten ontvangen op het kantoor van Adyen voor een trainingsmiddag. Op het gebied van organisatie was daar niks van te merken want de consultants van de Young Advisory Group (YAG) werden in de lobby meteen goed ontvangen door Lisanne van Kessel. YAG consultant Sophie de Mol van Otterloo doet verslag van de middag.

Na een uitgebreide lunch werd de groep opgesplitst in twee groepen van 14 om te beginnen aan de trainingen. Het welkomstpraatje werd verzorgd door Maikel Lobbezoo (HR). Hij gaf een uitleg over wat Adyen precies doet en wat de meerwaarde daarvan is voor de klant.

Na een praatje van Willemijn van Lookeren Campagne (Local Payments Manager en oud YAG consultant) over de overeenkomsten tussen Adyen en de YAG, gaven Lara Evertsen en Joris Mudde (respectievelijk Business Analyst en Manager Operational Finance) een case over Risk Management. Een goed college - over hoe betalingen werken en de positie daarin van Adyen – gegeven door Lara Evertsen, stelde de consultants in staat om alle verschillende risicofactoren waar Adyen mee te maken heeft op te schrijven. In het tweede onderdeel van de case werd ingezoomd op fraude. Hoe kan je betalingen zo filteren dat de online bestellingen van fraudeurs worden geblokkeerd? Brian Dammier (Head of Product) liet hiervan een model zien, waar de consultants ­­­erg van onder de indruk waren.
Young Advisory Group consultants volgen training bij AdyenVervolgens was het tijd voor een korte pauze en rondleiding van Lisanne van Kessel. Naast een tour door het gebouw liep ze ook langs het kamertje waar de in-house ingenieurs robots in elkaar aan het sleutelen waren om sneller testen uit te kunnen voeren, wat erg inspirerend was. 

Hierna was het alweer tijd voor de volgende training. Beau-Anne Chilla (Account Manager en YAG-alumnus) gaf acht tips om goed te onderhandelen en een opdracht om dit meteen in de praktijk te oefenen. In groepjes simuleerden de consultants een conflictsituatie tussen Adyen en een fictieve klant die met elkaar moesten onderhandelen om tot een ideale deal te komen. Het was een erg leerzame ervaring! Klokslag vijf uur was iedereen klaar en stond er een uitgebreide borrel klaar, waar alle aspecten van deze succesvolle middag nog konden worden nabesproken.

De komende maanden staan meer trainingen voor de YAG op het programma, zoals bij Roland Berger, Berenschot en VODW.