20+ adviesbureaus aanwezig op groot recruitmentevent in Tilburg

25 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

In april vindt de 2022-editie van de Economic Business Weeks Tilburg (EBT) plaats. Twintig adviesbureaus zullen hun opwachting maken tijdens de verschillende programma-elementen. Zij zullen trachten de deelnemende studenten ervan te overtuigen dat juist hun kantoor de ideale werkplek vormt voor een vliegende start van hun loopbaan.

De EBT is een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University en biedt studenten de kans zich te oriënteren op hun toekomstige carrière. Denk daarbij aan het vinden van een stage of het vergaren van kennis over mogelijke toekomstige werkgevers. Met jaarlijks ruim duizend deelnemende studenten is de EBT al jarenlang een van de grootste carrière-evenementen van Zuid-Nederland.

De deelnemers zijn zoals ieder jaar afkomstig van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM)-faculteit en de Tilburg University School of Social and Behavioral Sciences-faculteit.20+ adviesbureaus aanwezig op groot recruitmentevent in Tilburg

Het evenement vindt plaats op verschillende data, waarop een uiteenlopend programma-aanbod wordt verzorgd met onder andere bedrijfspresentaties, workshops, cases, cv-checks, high teas, lunches en diners, die door de deelnemende organisaties zullen worden verzorgd.

Company Days

Gedurende het drieweekse recruitmentevenement (dat dit jaar plaatsvindt van 5 t/m 25 april) krijgen uiteenlopende bedrijven de kans om zich aan de topstudenten te presenteren.

Tijdens de zogeheten Company Days (19-22 april & 25 april) krijgen de deelnemende studenten de mogelijkheid om in contact te komen met ruim vijftig bedrijven. De activiteiten die tijdens deze Company Days gepland staan zijn onder andere verschillende bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, businesslunches, maar ook enkele informele activiteiten.

Zoals ieder jaar is de consultancybranche rijkelijk vertegenwoordigd tijdens de Company Days, die zullen plaatsvinden op de campus van Tilburg University. Deze editie doen totaal 51 bedrijven mee aan de Company Days, waaronder ook veel spelers uit de adviesbranche.

Dit jaar zijn dit Cognizant, Accenture, CapitalMind, Boer & Croon, SeederdeBoer, Gartner, Sia Partners, Valcon, Simon Kucher en Willis Towers Watson. Tijdens de Company Days zullen de volgende activiteiten georganiseerd worden: bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, businesslunches en informele activiteiten.

Naast een bezoek aan de Company Days bestaan er voor de studenten nog enkele andere goede mogelijkheden om zich in de kijker te spelen bij consultancybureaus. Studenten met een interesse in accountancy kunnen 12 april deelnemen aan de Big Four Accountancy Experience, waar alle Big Four-accountants- en advieskantoren (Deloitte, EY, PwC en KPMG) aan zullen deelnemen. Gedurende de dag mogen de studenten zich storten op een uitdagende case en kunnen daarna op een informele wijze de consultants van de kantoren ontmoeten.

Consultancy Experience

En voor topstudenten die de strategieconsulting-kant op willen is er op 13 en 14 april de Consultancy Experience. Daar zullen enkele grote strategiekantoren zich presenteren. Dit jaar gaat het om Roland Berger, Bain & Company, Oliver Wyman, Strategy&, OC&C en Monitor Deloitte. Elk van deze kantoren biedt zijn eigen programma aan, met daarin bijvoorbeeld cases, presentaties, lunches, borrels of diners.

In de drie weken dat de EBT wordt gehouden zijn er tal van overige programma-elementen. Zo zijn er cv- en LinkedIn-checks (15 februari), een Business Night (5 april) met sprekers als Jacques van den Broek (CEO Randstad) en Jeroen Davidson (CEO EY NL), een Case Day met bierbrouwer Heineken (7 april) en een Training Day in het Willem II stadion (11 april). Ook verzorgen dit jaar studentenadviesbureaus De Kleine Consultant en de Young Advisory Group voorafgaande aan de Consultancy Experience (13 & 14 april) enkele casetrainingen.

Voor meer informatie over de Economic Business Weeks Tilburg en aanmeldmogelijkheden zie de website van EBT.