Consultancy Castle 2022: ‘Open up to your career’

17 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Over ruim twee maanden vindt de 2022-editie van het prestigieuze Consultancy Castle plaats, een van de grootste consultancyevenement voor topstudenten. Tijdens het uitdagende business course- en recruitmentevent kunnen studenten kennismaken met de top van strategy consulting.

Consultancy Castle is bedoeld voor ambitieuze studenten die zich in de eindfase van hun studie bevinden (3e jaars bachelor- of masterstudenten). Het event biedt ze de kans een goed beeld te krijgen van het werk van een strategieconsultant: Aan wat voor soort opdrachten werken ze? Hoe lossen ze zulke complexe problemen op? Hoe werken ze samen met collega’s? En hoe is het om deel uit te maken van een strategiekantoor?

Zoals ieder jaar zullen ook deze editie van Consultancy Castle tal van consultants van de deelnemende kantoren hun opwachting maken om hun werkgever te vertegenwoordigen en de studenten een kijkje in hun keuken te gunnen.Consultancy Castle 2022: 'Open up to your career'

Het gaat om de volgende acht kantoren: Bain & Company, Boston Consulting Group, OC&C Strategy Consultants, Roland Berger, McKinsey & Company, KearneyOliver Wyman en Strategy&.

Programma

De kantoren hebben leerzame trainingen en uitdagende cases voorbereid. Niet alleen kunnen de topstudenten daarin hun academische kennis in de praktijk brengen, ook wordt hun analytische vermogen op de proef gesteld, waarmee ze zich tegelijk in de kijker kunnen spelen bij de advieskantoren door het beste van zichzelf te laten zien.

Naast deze inhoudelijke componenten is er ook veel ruimte voor kennismaking in een sociale en informele setting. Zo worden er op het kasteel borrels en diners gehouden waar de studenten de diverse consultants en recruiters kunnen ontmoeten.

Deelnemen aan Consultancy Castle is mogelijk voor in totaal 24 geselecteerde studenten. Kijk hier voor meer informatie over aanmelden en selectiecriteria..

De 2022-editie van Consultancy Castle vindt plaats op 31 maart en 6 & 7 april. Op 31 maart wordt het event afgetrapt op de kantoren van Oliver Wyman en Boston Consulting Group. 6 en 7 april zal het evenement, inclusief overnachting, plaatsvinden op Kasteel de Hooge Vuursche te Baarn. Daar zullen de studenten ook kennismaken met de overige strategiekantoren.

Open up your career

Het centrale thema van het recruitmentevenement is dit jaar ‘open up to your career’. Het thema verwijst enerzijds naar het feit dat de deelnemers gedurende Consultancy Castle volledig de kans krijgen om zich open te stellen voor een carrière als strategy consultant én is daarnaast een metafoor voor een samenleving die weer gedeeltelijk open gaat.

Of het event daadwerkelijk fysiek zal kunnen plaatsvinden, of dat er net als vorig jaar een online editie is, hangt dan ook af van de dan geldende coronamaatregelen.