Consultancy Castle brengt studenten en strategieconsultants samen

23 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin april vindt de 2021-editie van Consultancy Castle plaats, een recruitmentevent voor topstudenten die zich willen oriënteren op een carrière in strategy consulting.

Tijdens het consultancyevenement krijgen derdejaars bachelor- en masterstudenten de kans om kennis te maken met zes gerenommeerde strategy consultancykantoren, door middel van workshops, presentaties, diners en informele activiteiten. De zes kantoren die meedoen zijn Bain & Company, Boston Consulting Group, EY-Parthenon, Roland Berger, Oliver Wyman en Strategy&.

Gedurende het driedaagse evenement krijgen deelnemers een goed beeld van wat het werk als strategy consultant inhoudt en antwoord op vragen als: Aan wat voor soort opdrachten werken zij? Hoe lossen ze zulke complexe problemen op? Hoe werken ze samen met collega’s? En hoe is het om bij een strategisch consultancybureau te werken?

Star Consultancy Castle 2021

Vanwege de beperkende coronamaatregelen vindt Consultancy Castle 2021 online plaats. Ondanks dat het programma iets is gewijzigd, is de organisatie (studievereniging STAR van de Rotterdam School of Management), ervan overtuigd dat deelnemers een “net zo leerzame, leuke en interactieve editie” krijgen voorgeschoteld als in voorgaande jaren.

Pre-corona trapte het event af met een sessie op het kantoor van een van de strategiepartners, gevolgd door twee dagen waarbij werd overnacht op een kasteel. Dit jaar bestaat het programma uit online sessies gedurende 3 dagen, waarin de strategy consultancykantoren zich via de webcam zullen presenteren. Aan de hand van interactieve cases en trainingen worden de analytische en sociale vermogens van de deelnemers op de proef gesteld.

Daarnaast is er de mogelijkheid om op een informele en gezellige manier meer te weten komen over de dagelijkse werkzaamheden en ervaringen van strategieconsultants.

Er is plek voor slechts 24 studenten die zich tot de top van hun lichting kunnen rekenen.

Voor meer informatie en aanmelden bekijk het evenement Consultancy Castle 2021.